Mig Espanya en alerta pel fred

zentauroepp41122708 graf445  santiagode compostela  29 11 2017   dos peregrinos 171130084616

zentauroepp41122708 graf445 santiagode compostela 29 11 2017 dos peregrinos 171130084616 / Lavandeira jr

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presència d'una massa d'aire molt freda d'origen àrtic manté avui en alerta 31 províncies de 12 comunitats per temperatures gèlides i intenses nevades que acumularan fins a 20 centímetres de gruix, informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

A Catalunya, les províncies de Barcelona, Lleida i Girona estan en alerta groga per fred o fenòmens costaners adversos. Amb l'alerta taronja hi ha un risc meteorològic important, fenòmens meteorològics no habituals i amb un cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb la groga no hi ha risc meteorològic per a la població en general, encara que sí per a alguna activitat concreta.

Les capitals catalanes s'han despertat aquest divendres amb temperatures hivernals. El fred ha sigut més intens a Girona i Lleida, amb -2º a les sis del matí. Barcelona ha registrat 7º i Tarragona 6. Altres temperatures registrades pel Meteocat han sigut: Viella -5, Mollerussa -3, Solsona -1, Olot -3, Banyoles 1, Roses 8, Vic 0, Sabadell 1, Cabrils 6, Cunit 5, el Vendrell 3, Falset 0 i Gandesa 2.

Durant la jornada s'esperen valors sota zero en nombroses poblacions de l'interior. A la costa, les temperatures oscil·laran entre els 2 i els 8 graus.

La massa d'aire àrtic és molt seca i els seus efectes aniran a més durant el cap de setmana. Aquest dijous s'esperen cels assolellats amb algunes boires, i més núvols i vent al final del dia.

A la resta d'Espanya, la situació és d'un ambient hivernal intens. A Cantàbria hi ha alerta taronja (risc important) per fortes nevades, per sobre dels 600/700 metres, a zones de Liébana, àrees del centre de la comunitat, a la vall de Villaverede i a Cantàbria de l'Ebre.

Navarra i Astúries tenen avís taronja per intenses nevades en àrees del vessant cantàbric i al Pirineu navarrès i a la serralada i als Picos de Europa respectivament.

El País Basc segueix amb alerta taronja a totes les seves províncies per nevades que acumularan fins a 15 centímetre de gruix.

La Rioja està amb avís groc per valors que baixaran fins als 6 graus sota zero a la Ibèrica riojana, igual que a Aragó, on totes les seves províncies tenen alerta groga per temperatures gèlides que oscil·laran entre 4 i 6 graus sota zero especialment al Pirineu, Albarracín, Jiloca, Gúdar, Maestrazgo i Ibèrica saragossana.

Tot Castella-la Manxa continua amb avís groc per mínimes entre 4 i 8 graus sota zero a les localitats d'Alcaraz, Segura, a la Manxa d'Albacete i Toledo, a la Serranía de Cuenca i a la de Guadalajara i a Parameres de Molina; l'Aemet alerta que aquests avisos continuaran la matinada següent.

Notícies relacionades

Castella i Lleó té alerta groga per nevades a Burgos, Lleó i Palència que deixaran al voltant de 5 centímetres de gruix i alerta, també groga, a totes les províncies per valors que baixaran fins als 6 graus sota zero.

Madrid té activada l'alerta groga per temperatures mínimes de 8 graus sota zero a tota l'àrea de la Sierra.

Temes:

Tardor Neu Fred