METEOROLOGIA

Cap de setmana de pluja i primeres nevades al Pirineu

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta de precipitacions abundants i descens de les temperatures

S'han emès avisos per vent, xàfecs intensos i mala mar per a aquest dissabte

zentauroepp40799495 previsi n meteorol gica171103093247

zentauroepp40799495 previsi n meteorol gica171103093247

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu un cap de setmana plujós i un descens generalitzat de les temperatures. Les precipitacions començaran aquest dissabte al matí i penetraran a Catalunya pel sud i l'oest. Està previst que la pluja es generalitzi amb el pas de les hores, i s'ha emès una alerta per la intensitat de la pluja, una altra per vent i una tercera pel mal estat del mar. Les primeres nevades podrien caure al Pirineu aquest diumenge.

La situació meteorològica de perill, que seria entre moderat i alt a mesura que passen les hores de dissabte, començaria per les comarques de Tarragona i s'aniria estenent cap a les de Barcelona i la resta de Catalunya. El moment en què les precipitacions serien més abundants seria entre les 12.00 i les 18.00 hores a les comarques del litoral de Barcelona, el Maresme i l'Empordà.

Calamarsa i pedra

Notícies relacionades

Els xàfecs d'aquest dissabte, sempre segons les estimacions del Meteocat, aniran acompanyats de tempestes i localment de calamarsa i pedra petita, així com de ratxes de vent fort. En tot l'episodi es podran acumular localment més de 50 mm.

A partir de les 18.00 hores les precipitacions creixeran i diumenge a primera hora es normalitzarà la situació a Catalunya, encara que la baixada de les temperatures serà apreciable. L'Agència Estatal de Meteorologia contempla la possibilitat de nevades a partir de diumenge a l'Alt Pirineu.

Temes:

Pluges Neu