AGOST TÒRRID

Mig Espanya, a més de 35 graus

Mig Espanya, a més de 35 graus

CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

La calor sufocant afectarà aquest dijous mig Espanya, on es registraran més de 35 graus. Les temperatures seran significativament altes a l'interior de la meitat sud i del nord-est peninsular, cosa que ha obligat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a activar avisos en 20 províncies.

La predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), recollida per Servimedia, indica que les temperatures pujaran a tota la Península excepte al litoral de Huelva i Cadis, l'interior de Màlaga, les serres de l'interior de la meitat sud peninsular i el nord de Mallorca i de Menorca, on baixaran.

Els termòmetres marcaran entre 36 i 38 graus a la Meseta sud i en valls de la meitat sud i l'est peninsular, i fins i tot superaran els 40 graus a la vall del Guadalquivir.

Les capitals més caloroses del dia seran Còrdova (41); Badajoz, Ciudad Real, Granada, Sevilla i Toledo (39); Càceres (38), i Jaén, Lleida, Madrid i Saragossa (37), mentre que els termòmetres pujaran menys a la Corunya (24), Santander (25) i Pontevedra i Santander (26).

Avisos

Pel que fa als avisos per xafogor, són taronja (risc important per fer activitats a l'aire lliure) a Còrdova (Campiña) i Jaén (vall del Guadalquivir, Sierra Morena i El Condado), on s'esperen 42 graus en les hores centrals del dia.

La resta dels avisos són grocs (risc) per temperatures de 34 a 39 graus, segons les zones, i afecten la resta de Còrdova i Jaén, així com altres províncies andaluses, com Granada (conca del Genil), Huelva (El Andévalo i El Condado) i Sevilla (Campiña).

Notícies relacionades

Estan en una situació semblant Albacete, Ciudad Real, Conca, Guadalajara, Toledo, Madrid, Badajoz, Càceres; Osca, Àvila i Salamanca (sud); Terol (Baix Aragó), Saragossa (ribera de l'Ebre), Lleida (depressió central i Pirineu) i Tarragona (depressió central).