MÉS DE 230 INCIDÈNCIES

Una forta tromba d'aigua inunda vivendes i carrers a Màlaga

A la capital s'han arribat a comptabilitzar 153 litres per metre quadrat

Més de 200 incidències a Màlaga per una forta tempesta aquesta matinada. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Les intenses pluges registrades des de la matinada passada a la província de Màlaga, sobretot a la capital, on s'han arribat a comptabilitzar 153 litres per metre quadrat, han ocasionat més de 230 incidències, sense que s'hagin produït danys personals.

El nombre de sinistres ha anat remetent d'acord avançava el matí. El gruix dels avisos s'han registrat aquesta matinada i a la capital malaguenya, com la caiguda d'un tendal de canya que s'ha desprès al carrer Bolívia -Baños del Carmen-, on s'estava celebrant un concert.

La pluja ha causat inundacions al Centre Pompidou Màlaga, sense que hi hagi constància d'afectació a les sales; a la subdelegació del Govern situada al passeig de Sancha; en una residència d'avis del carrer Arcángeles; en un centre d'acollit del carrer Ollerías; i en una sala de radiologia d'un centre sanitari situat al carrer San Agustín.

Un centenar de persones s'han refugiat en un aparcament del carrer Granados i diversos conductors es van veure sorpresos per l'aigua i els seus vehicles van quedar encallats -carrer Ollerías o antiga carretera N-340, a la zona del Palo-; i una desena de vehicles es van veure desplaçats per l'aigua al passeig Cerrado del Calderón.

Notícies relacionades

Cal assenyalar el desallotjament preventiu d'una vivenda al carrer Andaluces després de la caiguda d'un mur; el despreniment d'una roca al carrer Marco de Obregón que ha afectat tres vehicles sense causar danys personals; l'entrada d'aigua als baixos d'una residència d'avis de la Urbanització Cerrado Calderón que no ha afectat el funcionament de les instal·lacions i la inundació en un aparcament ubicat a la plaza de la Marina.

La Agència Estatal de Meteorologia manté actiu l'avís groc per pluges a les comarques de Sol i Guadalhorce, que estarà vigent fins a les 15.00 hores d'aquest diumenge. A més, es manté l'avís groc per fenòmens costaners per a Sol i Guadalhorce i Axarquía fins a la mitjanit.