TRES NOVES VÍCTIMES

Pugen a sis els morts pel temporal a Múrcia i el País Valencià

En una localitat del nord d'Alacant s'han recollit en tres dies 611 litres per metre quadrat, més que la mitjana anual

Les fortes pluges deixen un mort a Los Alcázares. / EFE / VÍDEO: EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts
NACHO HERRERO / VALÈNCIA

Les últimes restes del temporal que entre divendres i dilluns a la nit va assolar la Regió de Múrcia i el País Valencià van causar tres víctimes mortals més, que eleven el balanç a un total de sis.

A Xàtiva, efectius de la policia local van rescatar dilluns a la tarda un home de 57 anys dins d’una cova on vivia perquè no disposava de cap altra vivenda. Quan els policies hi van accedir, el van trobar amb l’aigua a l’altura del pit i molt atordit, i hores després va morir en un hospital víctima d’una hipotèrmia i d’un fort traumatisme.

A la nit, un altre home, aquesta vegada de 64 anys i exguàrdia civil, va ser trobat mort en una rambla de la localitat d’Enguera a uns 200 metres del seu cotxe. Sembla que l’home intentava tornar d’una caseta que tenia al camp i va ser arrossegat pel corrent. L’ajuntament de la localitat va confirmar que va intentar travessar un dels passos que s’havien tancat per precaució.

La tercera mort es va confirmar ahir després que bombers de l’Ajuntament de Múrcia localitzessin el cos d’una dona jove en una sèquia de la pedania de San José de la Vega. A primera hora del matí es va rebre una trucada d’un veí que havia vist passar el cos de la dona per la sèquia. La policia mira ara de confirmar que la seva mort es va produir pels efectes de la tempesta i no per altres circumstàncies.

Durant el cap de setmana, un home va morir a Castelló al caure el seu cotxe en una sèquia, un altre va morir a Finestrat (Alacant) arrossegat pel corrent quan intentava entrar al seu cotxe i un tercer va morir a Los Alcázares (Múrcia) després de caure en una piscina.

Notícies relacionades

Les pluges han sigut en alguns municipis del nord d’Alacant les més intenses de les últimes dècades. El màxim ha correspost a l’Orxa, amb 611 litres per metre quadrat en tres dies (dissabte, diumenge i dilluns), xifra que suposa més que la mitjana anual de pluja. També s’han superat els 200 litres en nombroses localitats veïnes, així com també del sud de la província de València i en zones muntanyoses de Múrcia.

AJUDES INSTITUCIONALS

Juan Ignacio Zoido, ministre de l’Interior, va visitar dilluns algunes de les zones més afectades de Múrcia i ahir va ser a l’alacantina Oriola. En els dos casos va assegurar que el Govern estudiarà la declaració de zones greument afectades per emergència. En qualsevol cas, els treballs per retirar tota l’aigua i el fang duraran diversos dies i no serà fins que acabin quan es podrà realitzar un balanç complet dels molts danys soferts. Diverses organitzacions agràries van donar per perdudes les collites pendents de recol·lectar a les zones més afectades.