La neu deixa atrapats uns 60 vehicles a Prades

La cota de neu s'ha situat en alguns punts per sota de la cota de 300 metres

preixens-acn

preixens-acn

2
Es llegeix en minuts

Les nevades que han arribat aquesta matinada a Catalunya a les comarques de Lleida i Tarragona no paren. Per culpa seva, a Prades (Baix Camp) s'han quedat atrapats uns 60 vehicles, la majoria famílies que s'han parat a observar com queia la neu i després no han pogut reprendre el viatge. Per assistir-los, dotacions dels Mossos i màquines llevaneu han anat a ajudar-los.

A més, durant la tarda ha estat nevant amb intensitat a la A-2 al seu pas per la Panadella, cosa que ha fet obligatori l'ús de cadenes a la C-14 és obligatori fer servir cadenes entre Montblanc i Tàrrega, tal com informen els perfils de Twitter de Trànsit i Emergències.

 

 

La cota de neu s'ha situat en alguns punts per sota de la cota de 300 metres, com al Pla de Lleida, més baixa de la inicialment prevista. Fins a les 16 hores, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 181 trucades per les nevades, la majoria relacionades a incidències de trànsit.

Al Pirineu i el Prepirineu, ha nevat sobre els 600 metres en localitats com Cabdella (a la Vall Fosca), Arbeca (Garrigues), situada a 330 metres, Cervera (Segarra), a 550 metres, o Tàrrega (Urgell), a 370 metres. A puigcerdà, a 1.200 metres, queia aiguaneu.

La neu també ha deixat un gruixut mantell a les comarques tarragonines com a la localitat de Montblanc i el Baix Camp, com els 10 centímetres de Prades, Belltall i Poblet.

Notícies relacionades

Joan Delort, director de Protecció Civil de la Generalitat, ha declarat aquest matí a l'emissora RAC1 que l'episodi de neu “s'ha avançat i hem d'extremar les mesures de precaució”. L'alerta Neucat segueix vigent.

Les carreteres afectades per les nevades han sigut nombroses, sobretot per la necessitat d'utilitzar cadenes, entre les quals han destacat la C-462, on era obligatori fer servir cadenes en 51 quilòmetres, entre la Coma i la Pedra (Solsonès) i Alàs i Cerc (Alt Urgell) i des del Pla de Santamaría i Alfés hi ha hagut 88 quilòmetres afectats per gel i neu a la calçada de l'AP-2. Altres punts afectats per l'ús de cadenes han sigut a Castellar de n’Hug, a la BV-4031, durant 14 quilòmetres; la C-12, a Àger, durant 9 km; a Isona i la Conca Dellà, 12 km amb cadenes a la C-1412b; a Vaquèira, 20 km a la C-29, els mateixos que a la L-500, a la Vall de Boí. Al migdia, la situació s'havia normalitzat i només calia circular amb cadenes a la BV-4031, en els 14 quilòmetres entre Castellar de n'Hug i la Molina.

Temes:

Neu