El Periódico

Alimentació

Tots els temes

TENDÈNCIES GASTRONÒMIQUES

Què menjàvem el 1967 i què mengem ara

CRISTINA SAVALL / BARCELONA | 24/3/2017

Mercabarna celebra el 50è aniversari divulgant un estudi sobre els canvis alimentaris

De l'Avecrem a l'ànec amb taronja

MIQUEL SEN | 24/3/2017

Un repàs de la gastronomia de la Catalunya dels 60 i els 70: plats escrits en francès, sarsuela, llobarro amb fonoll, ronyons amb jérez, pijama...

CONSUM

La marca blanca es consolida tot i la recuperació del consum

JOSEP M. BERENGUERAS / BARCELONA | 24/3/2017

El mercat del gran consum va créixer el 2,7% l'any passat amb els preus a l'alça

HÀBITS ALIMENTARIS I SALUT PÚBLICA

Sucre amarg

ESTHER VIVAS | 21/3/2017

Advocar per un consum responsable d'edulcorant és complicat quan la majoria de persones no poden ni elegir si volen sucre al plat

CONSEQÜÈNCIES DE LA CRISI

Aquí també hi ha gana

TEXTOS: GERARDO SANTOS / FOTOS: ARIANNA GIMÉNEZ BELTRÁN | 19/3/2017

antonio 56 anys Gestor de dades a Barcelona Activa

«La gana aguditza moltíssim l'enginy»

19/3/2017

LIDIA 26 anys Desocupada

«Jo, amb 20 euros, faig màgia al súper»

19/3/2017

MITE DESMUNTAT

L'alcohol no (sempre) engreixa

14/3/2017

El grup d'experts de vida activa i obesitat de l'Hospital de Nens d'Ontario publica una investigació que assegura que es pot beure sense guanyar pes

COST DE LA VIDA

El preu de l'oli d'oliva es dispara el 8% als supermercats

JOSEP M. BERENGUERAS / BARCELONA | 13/3/2017

Les principals marques ja repercuteixen la pujada del cost en origen, que s'ha incrementat un 22% en un any

CÀNONS PERVERSOS

No menjar, exigència laboral

NAJAT EL HACHMI | 28/2/2017

Impedir que algú mengi és una forma de tortura. Si a més és interioritzada com un comportament desitjable, fins i tot virtuós, és encara més pervers

Inquietant cultiu en auge

Portar-se l'oli

RAMON FOLCH | 27/2/2017

Els europeus consumim enormes quantitats de greixos vegetals procedents dels tròpics

DEBAT SOBRE EL CONSUM

Descobreix quins productes porten oli de palma (i per què té tan mala premsa)

SONIA GUTIÉRREZ / BARCELONA | 25/2/2017

Nutricionistes, ecologistes i defensors dels drets humans critiquen un ingredient més present del que ens pensem

EL TEXT I LA TEXTA

Sucre per compassió

JUAN CARLOS ORTEGA | 25/2/2017

No descartaria que, ben aviat, alguns despietats assassins decidissin endolcir d'amagat el cafè de les seves víctimes per matar-les de la manera més eficaç que s'imaginen.

HÀBITS D'ALIMENTACIÓ INFANTIL

Samanta Villar i les papilles atòmiques

LUCÍA ETXEBARRIA | 22/2/2017

L'ús i abús del sucre, la sal i l'oli de palma crea productes atractius, barats i perillosos

MALGRAT LA FAM QUE EXISTEIX

Mengem un 10% més dels aliments que necessitem

22/2/2017

Un altre 10% es llença o es deixa que es faci malbé

HÀBITS ALIMENTARIS

Dietes sense cor

NAJAT EL HACHMI | 21/2/2017

Fer avui un mos ja no és un simple acte innocent sense altre principi que el del plaer

INTERCANVI DE PARAULES A TWITTER

La marca Hero es disculpa amb la periodista Samanta Villar

21/2/2017

"La nostra intenció no va ser mai ofendre't. Et desitgem el millor", diuen en un tuit per tancar la polèmica

EMBOLICATS A LA XARXA

Hero Baby perd els papers amb Samanta Villar

20/2/2017

Qualifica d'"acomodada i famosa" la periodista, que va respondre a Twitter a la companyia preguntant per l'oli de palma en els seus productes

EMPRESES ESPANYOLES A RÚSSIA

Casademont millora la seva posició en el mercat rus malgrat les sancions

MARC MARGINEDAS / MOSCOU | 20/2/2017

L'empresa de Girona esquiva el veto de Moscou a les importacions d'aliments associant-se amb un grup finlandès que té una fàbrica a Sant Petersburg

L'ADN DE LA SETMANA

Quinoa

PERE PUIGDOMÈNECH | 19/2/2017

El brasileño cayó en la provocación de sus rivales y fue expulsado por doble amarilla