SÈRIE DE CULTE

Els 62 episodis de 'Breaking Bad', en un minut

La cadena nord-americana AMC celebra els 10 anys de la producció amb un vertiginós resum animat de la trama

Vídeo de l’AMC amb què celebra els 10 anys de l’estrena de la seva sèrie ’Breaking Bad’. 

1
Es llegeix en minuts

La cadena nord-americana AMC, disponible a Espanya en diverses plataformes de televisió de pagament, ha fet una animació que resumeix en un minut els 62 episodis que componen les cinc temporades de Breaking Bad considerada una sèrie de culte, i que aquest dissabte, 20 de gener, compleix deu anys de la seva estrena als EUA.

La sèrie, guanyadora de 16 premis Emmy, entre ells millor drama i millor actor protagonista, i 58 nominacions, nou Saturn Awards i premiada en dues ocasions als Globus d'Or, va emetre el seu episodi pilot el 20 de gener del 2008, i es va convertir en un dels programes de televisió per cable més vistos als EUA.

A Espanya, la sèrie, considerada imprescindible per als amants de la televisió, es va emetre, i segueix disponible al complet a demanda, a Movistar+ . També està disponible a través de la plataforma de pagament Netflix.

Protagonitzada per Bryan Cranston, guardonat amb quatre premis Emmy per la seva interpretació de Walter White, Breaking Bad explica la història d'aquest professor de química d'un institut d'Albuquerque (Nou Mèxic) que, després de ser diagnosticat amb un càncer de pulmó, decideix dedicar-se a cuinar metamfetamina a canvi de diners.

Notícies relacionades

La seva intenció és deixar una herència decent al seu fill discapacitat (RJ Mitte) i a la seva dona embarassada (Anna Gunn, també reconeguda amb dos Emmy per aquest treball), i per fer-ho contacta amb un antic alumne, Jesse Pinkman (Aaron Paul, amb tres premis Emmy).

El repartiment el completen l'advocat Saul Goodman (Bob Odenkirk; que ha protagonitzat l'spin-off de la sèrie, Better call SaulBetter call Saul), Dean Norris, en el paper de Hank, el cunyat agent de la DEA; Betsy Brandt, la germana de Skyler, Marie; el sicari Mike, Jonathan Banks, i Gian Carlo Espósito, en el paper de Gus Fring, cap de Los pollos hermanos.