POLÍTICA CIÈNCIA-FICCIÓ

Netflix promociona 'Black mirror' amb imatges de l'1-O i Rajoy

La plataforma en 'streaming', que estrenarà pròximament un documental sobre el referèndum d'independència a Catalunya, avisa: "El futur és aquí"

Netflix promociona Black mirror amb imatges de l1-O i Rajoy / VÍDEO: YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Hem de fabricar màquines que ens permetin seguir fabricant màquines perquè el que no farà mai la màquina és fabricar màquines". Amb aquesta frase antològica de Mariano Rajoy comença l'últim vídeo promocional de Netflix Espanya sobre una de les seves sèries de bandera, Black mirror. A més d'escollir el president espanyol, la plataforma de streaming ha recorregut a imatges de les càrregues policials durant l'1-O a Catalunya per presentar els nous sis capítols de la quarta temporada de la distopia fosca i tecnològica creada per Charlie Brooker, que es va estrenar el 29 de desembre.

"¿Què va ser abans: la realitat o #BlackMirror?". Amb aquest lema comença el vídeo, de gairebé un minut.

"El futur és aquí", es llegeix sobreimpressionat sobre unes imatges dels antiavalots carregant durant el primer d'octubre i de Rajoy amb unes ulleres de realitat virtual. "El Govern espanyol es va comprometre a parar el referèndum". "El futur es construeix per la gent que creu que el pot millorar", diu Carles Puigdemont a l'off mentre es recorden escenes de capítols anteriors de la sèrie.

"Més de 30 tuiters espanyols han sigut condemnats per acudits, insults i enaltiment del terrorisme", es recull en un altre moment del vídeo, que ja supera les 170.000 reproduccions. 

Rajoy, Maduro i Zuckerberg

Notícies relacionades

A més de Rajoy (en un altre moment de la promo, amb les seves ulleres 3D i dient una altra frase per a l'hemeroteca: "Alguns creuen que no tenim sentiments, però som sentiments i tenim éssers humans"), l'anunci de Netflix mostra el president veneçolà, Nicolás Maduro, criticant xarxes socials com Facebook Live o Instagram. Al muntatge també hi apareix Mark Zuckerberg.

La idea que subjau és que, encara que l'espectador ja hagi vist la quarta temporada de la sèrie, "Black mirror continua allà a fora". A més, la plataforma té previst estrenar pròximament un documental sobre l'1-O.