FINAL A TVE-1

Esther enlluerna... i guanya 'Masterchef junior 5'

La concursant granadina rep els elogis del jurat del popular concurs i del cuiner David Muñoz

final-junior-5-1

final-junior-5-1

4
Es llegeix en minuts
Olga Lerín
Olga Lerín

Periodista

ver +

"El que he après és que treballant fort es pot aconseguir tot". I en aquest "tot" s'inclou el títol de Masterchef junior, Masterchef junior,que merescudament s'ha emportat aquest dimecres la granadina Esther Requena a la final del popular concurs de TVE-1. La nena, de 10 anys, amb una tendresa "molt especial", un somriure que conquista i amant dels guisats tradicionals, ha enamorat el jurat i el xef David Muñoz (tres estrelles Michelin). María Blanco, un sac de nervis madrileny de 9 anys, s'ha hagut de conformar amb ser la finalista. Els madrilenys Gonzalo i Lucía, tots dos de 12 anys, s'han quedat pel camí.

A l'última prova de la nit, les duelistes havien d'elaborar dues racions d'un menú de lliure elecció en dues hores. Les nenes han optat per plats mereixedors d'estrella Michelin i ingredients i tècniques de nom impossible. La granadina ha escollit un caneló d'alvocat, salmó cuinat a baixa temperatura amb cítric i salicòrnia i una mousse de nous,mousse  bescuit i toffee. "Em sembla espectacular", ha dit Muñoz de la primera elaboració. De la segona, el jurat Jordi Cruz ha comentat simplement: "No té defectes". I de les postres, que Esther ha dedicat a la seva germana Teresa, Samantha Vallejo-Nágera ha destacat "el do" de la nena per crear "plats bonics".

A la petita María, cosina de Miguel Ángel Muñoz (guanyador de la primera edició de Masterchef celebrity primera edició de Masterchef celebrity), l'han guanyat els nervis a l'hora d'elaborar el seu menú: un carpaccio de poma amb tàpera, pinyons i shots de mostassa, una multiesfera amb aire de llimona, i una cúpula de xocolata amb mousse de xocolata, gerds i espècul. Encara que, això sí, el jurat ha lloat el treball de totes dues. Pepe Rodríguez els ha llançat un bon piropo: "Té molt mèrit que nenes com vosaltres hàgiu fet aquests menús tan espectaculars i tan ben executats".

Esther i María, a la prova final. / AVIDEOTAPE

El programa s'ha obert en un museu on hi havia els quadros vivents de la Gioconda (Samantha) i Felip II (Pepe), a més d'una estàtua vivent (Jordi Cruz) a l'estil de les que habitaven a la Rambla barcelonina. Un gaspatxo d'hivern, creació de Dani García (dues estrelles Michelin), present al plató, ha sigut el primer cavall de batalla dels quatre aspirants, que han elaborat el plat a les ordres del cuiner. Nens menors de 12 anys seguint el ritme d'un xef...

"Concentració, ordre i netegem", els demanava García. "És un xef cinc estrelles i jo soc una nena", exclamava María, molt accelerada a l'eliminatòria, i a qui Jordi Cruz renyava per no haver escoltat ni atès el restaurador. "Vas al davant de tothom i et passa el que et passa -li deia Dani-. ¡Fem un gaspatxo sense remolatxa!". Encara que tant Gonzalo com Esther -a més del trofeu, aquest dimecres ha guanyat 12.000 euros i un curs de formació al Basque Culinary Center- han estat molt concentrats, ha sigut aquesta última la que s'ha posat la jaqueta curta de primera finalista.

De la segona prova, en exteriors, ha sortit la segona duelista. Gonzalo, Lucía i María s'han enfrontat a un menú degustació de sis plats dissenyat per Pepe Rodríguez, entre ells, un escabetx de perdiu i fuagràs, un gaspatxo muntat d'olives i gambeta de Motril i espardenyes, amb guisat de cotnes i caldo fumat.

Un museu vivent, amb el jurat del programa i la presentadora, Eva González. / RTVE

Els 12 concursants de la segona edició de Masterchef celebrity han sigut els exigents tastadors de les creacions. Gonzalo es desesperava a l'hora de trossejar la grouse (perdiu): "Estic una mica angoixat, em costa molt". Mentrestant, Pepe li donava un cop de mà… Maleïda decisió, es comentava a les xarxes socials, això de donar-los als nens una altra vegada aus sense netejar.

En un saló del palau de l'infant Lluís de Borbó, els comensals rememoraven el seu pas pel concurs. "Recordeu que fa quatre dies éreu uns aspirants. No us poseu llepafils", exclamava José Corbacho. "¡Quin nivell que tenen aquests nens!", deia Carlos Baute, després de tastar el primer plat de Lucía.

"Digui el que digui Eva, jo vull anar a la cuina a fer un cop d'ull", anunciava Anabel Alonso als seus col·legues de taula, mentre enredava Bibiana Fernández per escapar-se a veure els tres minixefs. Las retales, en estat pur…  

"Em pessigaré"

La petita María passava a la final per la seva "excel·lent feina" a la prova i la seva "evolució i capacitat" per treballar de manera "individual i en equip", ha ressaltat Pepe Gutiérrez. “Estic en un somni, em pessigaré. ¡És de veritat!", només podia dir la nena.

Notícies relacionades

El programa ha comptat amb la resta dels petits concursants d'aquesta edició, 14 en total, enfilats a la galeria a la prova final. I tampoc hi ha faltat la visita dels familiars de les finalistes, encara que s'ha trobat a faltar Miguel Ángel Muñoz.

I per a guindes, les que hi ha posat Juan Antonio, el minixef setciències d'Almeria (10 anys), que ha tornat a animar les xarxes amb comentaris del calibre: "Pel que sé, el nitrogen líquid és il·legal, només es pot utilitzar en ocasions especials" o "el nitrogen està a 200 graus sota zero. És com 20 vegades la temperatura de l'Everest…". Jordi Cruz hi ficava cullerada, i humor, a Twitter.