AUDIÈNCIES DE DIMARTS

Cepeda abandona l'Acadèmia, però 'OT' es dispara

El concurs de TVE es consolida en el 'prime time' en el seu trasllat circumstancial al dimarts i guanya la partida a 'El accidente' de Tele 5

roi-y-cepeda-fotoscarmencarrazquez

roi-y-cepeda-fotoscarmencarrazquez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

«Això de les nominacions és un tràmit del programa. No cal prendre-s’ho malament». Aquest va ser el sentiment de Cepeda, el rei de les nominacions de la present edició d’OT (ja en sumava cinc), després d’abandonar l’Acadèmia en la novena gala del concurs de TVE de dimarts passat.

L’expectació de la nit en un dia d’emissió inusual era màxima. A l’escenari s’enfrontaven dos gallecs –amb dues actuacions espectaculars–, que han forjat una gran amistat a cop de reclusió, i potser dos dels més carismàtics, amb perdó d’Almaia (Amaia Alfred, la parelleta del moment).

Els registres que va oferir la votació per decidir l’expulsió van ser de rècord. Es van comptabilitzar sis milions de vots i el simpàtic Roi, el propietari del sapoconcho (tortuga, en gallec), se’n va agenciar el 73%. No van servir de res les amenaces del portal Forocoches, que pretenia boicotejar la gala i promoure una votació massiva a favor de Cepeda, a qui volien veure fins i tot al pròxim Festival d’Eurovisió.

Notícies relacionades

Especialment entristits es van mostrar Aitana –a qui els fans han volgut aparellar amb Cepeda durant totes aquestes setmanes–, Ana Guerra i, per descomptat, Roi. Va ser  una gala agredolça per a la petita catalana: el seu millor amic va abandonar l’Acadèmia –«No vull que te’n vagis», li mussitava Aitana a Cepeda, entre sanglots–, però el públic la va portar fins a l’olimp de favorits per la seva interpretació de Chas! Y aparezco a tu lado (d’Álex y Cristina).

I per a moment de la nit la interpretació que Amaia va fer de Shake it out (Florence and the Machine). «Has estat apoteòsica, sublim, exquisida, la rehòstia», li va dir Mónica Naranjo a la coronada Amaia d’Espanya. La pamplonesa va protagonitzar, a més, una de les anècdotes del xou: públic i companys li van cantar el Cumpleaños feliz pels seus 19 anys. «Em sento molt madura», va mussitar Amaia, aclaparada.