SEGONA OPORTUNITAT

Mariah Carey es rescabala en el xou de Cap d'Any de Times Square

L'artista nord-americana aconsegueix actuar sense contratemps després de l'estrepitós fracàs que va patir en l'edició passada

zentauroepp41450500 mariah carey performs on stage at the new year s eve celebra180101110206

zentauroepp41450500 mariah carey performs on stage at the new year s eve celebra180101110206 / Brent N Clarke

2
Es llegeix en minuts

A la segona se n'ha sortit, i Mariah Carey, després del vergonyós fracàs en l'última edició per una desgraciada concatenació d'errors tècnics, ha aconseguit fer una bona actuació en la tradicional i multitudinària festa de Cap d'Anyfesta de Cap d'Any que se celebra a la novaiorquesa Times Square.

Però després del fracàs, que va ser molt criticat, la popular artista nord-americana no es va acovardir i va anunciar que assumia el repte de recabalar-se en la següent edició."Tots podem estar d'acord que l'any passat no va ser exactament com ho vam planejar i estem encantats d'avançar junts per brindar als EUA una increïble nit de música i celebració", va explicar Carey. 

I així ha sigut. La seva actuació es va saldar sense problemes tècnics i amb l'artista en plena forma, demostrant els seus poders. I això que l'actuació no es va celebrar en les millors condicions: les actuacions d'artistes, tant de Carey com de Andy Grammer i Nick Jonas -que van amenitzar l'espera de les campanades-, van ser seguides en directe per centenars de milers d'assistents que van haver de suportar temperatures gèlides (12º sota zero) durant més de sis hores.

Carey va interpretar dos dels seus grans èxits dels anys 90, Vision of love i Vision of love Hero i va tenir prou coratge per fer broma sobre el seu fracàs de l'any passat: durant la seva actuació va simular que buscava per l'escenari un te calent que li havien promès, però no el va trobar. "¡Oh, això és un desastre!", va exclamar rient.

'Imagine', per començar

El cantant nord-americà Andy Grammer va ser l'encarregat d'interpretar, poc abans de mitjanit, el famós himne de pau 'Imagine', de John Lennon, actuació que va precedir al descens de la famosa bola de vidre. La bola, de més de cinc tones, composta de 2.688 triangles de vidre, va baixar il·luminada amb les seves llums ecològiques de color vermell, blau, verd i blanc, i va crear així un impressionant calidoscopi.

El públic congregat a la plaça, amb acolorides bufandes vermelles, gorres i globus amb cintes daurades, va cantar i va aplaudir l'arribada del nou any a la Gran Poma entre una pluja de més de 1.300 quilos de confeti i focs artificials.

Aquest any la convidada especial va ser Tarana Burke, fundadora del moviment #MeToo #MeToo contra l'assetjament sexual, que, juntament amb l'alcalde de Nova York, BillBill de Blasio, va activar el botó Waterford Crystal, que va fer baixar l'esfera just un minut abans de la mitjanit.

És un gest simbòlic, ja que el botó en si mateix només inicia el compte enrere en el rellotge, mentre que el descens de la bola des d'una altura de 40 metres s'activa des d'una sala de control de forma sincronitzada.

Des del 1996, tots els alcaldes de la ciutat han tingut el privilegi de tocar el botó amb celebritats i personatges públics que són elegits per la seva aportació o importància dins d'una comunitat determinada. Entre els convidats en anys anteriors hi figuren Bill i Hillary Clinton, Muhammad Ali, Lady Gaga i The Rockettes.

Notícies relacionades

Com marca la tradició, tampoc hi va faltar el petó de mitjanit, que es van fer les parelles just després de les dotze, un ritual d'amor que, segons els supersticiosos, evita 365 dies de soledat.

Les celebracions van estar acompanyades d'estrictes mesures de seguretat, amb registres en tots els punts d'entrada i forces especials antiterroristes desplegades als carrers adjacents.