Monegal treu els colors a TVE i TV-3

El periodista i crític de televisió debuta a La Sexta amb diverses crítiques a la manipulació informativa dels diferents canals

Ferran Monegal participa com a analista a ’La Sexta noche’. / LA SEXTA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ferran Monegal va repartir estopa per a tots els canals de televisió, inclosa La Sexta, on va debutar dissabte amb el seu nou espai 'Monegal, sin filtro' inclòs a 'La Sexta noche'. El periodista i crític de televisió d'EL PERIÓDICO va començar llançant diverses crítiques a TVE i TV-3 comparant com els dos canals van oferir la primera enquesta del CIS de les eleccions catalanes. Va deixar en evidència els diferents graus de manipulació. Mentre que a TVE van obrir l'informatiu parlant d'un triomf de Ciutadans i els partits constitucionalistes, TV-3 va esperar al minut 11.43 per donar la notícia. Per ells "les forces estaven igualades", va ressaltar Monegal.

Va fer una repassada a 'Informe Semanal', per ell un 'Desinforme Semanal' i també va demostrar la subtilesa de TV-3 amb l'atac que va llançar Puigdemont a Europa. Mentre totes les televisions van obrir amb això, va mostrar l'habilitat de col·locar unes imatges d'immigrants a qui Europa els tancava les portes per justificar les declaracions de Puigdemont.

I va treure suc del tema dels ERO a Andalusia. Mentre que TVE donava tot luxe de detalls sobre el judici, a la mateixa hora Canal Sur es referia al cas de corrupció d'una manera molt més suau. "Ja se sap que els presidents de les comunitats autònomes tendeixen a creure que la televisió és seva", va declarar Monegal.     

Implacable també amb La Sexta

A pesar de no saber quina càmera mirar a vegades, el crític va ser implacable fins i tot amb els companys de la seva pròpia cadena. En la seva opinió 'La Sexta columna' es va equivocar amb un programa sobre el que havia passat a Catalunya en els últims mesos. "Puigdemont va ser el protagonista d'un gran espot. ¿Què diran la resta de candidats?", es va preguntar. Només va salvar l'àudio que acompanyaven les imatges del programa.

Notícies relacionades

Va repassar els mals periodisme i fins i tot es va atrevir amb Iñaki López, que estava al plató amb ell per estirar-li les orelles per aquella mania de no citar Tele 5 i preferir utilitzar eufemismes per evitar nomenar el canal de la competència. 

Al final del programa, Monegal va posar a prova al programa amb "el més antitelevisiu que hi ha", va advertir. Van ser dos minuts d'imatges de l'entrevista que Ana Pastor va realitzar a Isabel Amil en el seu programa 'Dónde estavas en el 77' amb la música 'jonda' de Pepe Suero 'Pienso que me muero al pensar'. Monegal va desafiar els espectadors en ple 'prime time'. "Creuen que som tontos, que necessitem impactes i gladiadors discutint", va dir abans de llançar el vídeo. L'aparició de Javier Sardà al plató, el seu últim convidat en el seu anterior programa 'Telemonegal', va ser la guinda.