Guardons

Ondas a Sevilla amb accent català

Els premiats passen de puntetes sobre els motius del canvi de seu

lainz41288282 graf1530  sevilla  12 12 2017   la presidenta de la junta de171212202950

lainz41288282 graf1530 sevilla 12 12 2017 la presidenta de la junta de171212202950 / Jose Vidal

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

«Fa pena que les circumstàncies que ens porten aquí són les que ens porten, però beneïda sigui la circumstància i disfrutem d’això». El periodista Iñaki Gabilondo, un dels emblemes del Grupo Prisa, resumia el sentir de bona part dels guardonats amb els Premis Ondas de Ràdio Barcelona, que per primera vegada en els seus 64 anys d’història s’entreguen fora de la capital catalana. 

Més enllà d’aquesta declaració de compromís, i del pesar d’Àngels Barceló (premi a la millor presentadora de ràdio) perquè els seus pares, «per una vegada que em donen el premi, no han pogut desplaçar-se», ningú va voler mullar-se sobre el canvi de seu d’un certamen que, encara que sota el sol de Sevilla, va tenir un fort regust català entre la nòmina de premiats.

Des de l’organització dels premis degans de la ràdio i la televisió reconeixien que la situació a Catalunya després de l’1-O i la implantació del 155 no propiciaven un escenari adequat per a l’entrega de premis. Era complicat, explicaven, des de la gestió del protocol fins al control dels convidats. Reconeixien el temor a protestes espontànies que acabessin arruïnant una cerimònia en què l’única cosa important és el món audiovisual. I encara que van expressar el desig que es pugui tornar al Liceu, hi va haver qui, com l’alcalde de Sevilla, Juan Espadas, va voler aprofitar l’ocasió per tractar que els Ondas es consolidin fora de Barcelona, oferint Sevilla com a nova seu.

Griso, Cuní i Pou

La periodista Susanna Griso, un dels premis catalans, va ser l’única absent de la foto de família, ja que va arribar directament al tradicional dinar dels premiats, previ a la gala que es va celebrar a la nit. Pels jardins de l’hotel Alfons XIII, un espai històric de la ciutat, van desfilar orgullosos la resta de guardonats, com els responsables dels serveis informatius de les emissores Catalunya Ràdio, Rac 1, SER Catalunya, RNE, Cope i Onda Cero, a qui s’ha distingit per la seva cobertura dels atemptats de l’agost.

També Josep Cuní (8 al dia, 8TV), premi ex aequo al millor presentador juntament amb Xabier Fortes (TVE Galícia), o Josep María Pou, premi al millor actor en una sèrie emesa per emissores o cadenes no nacionals. El veterà actor, col·laborador d’EL PERIODICO DE CATALUNYA, elogiava la qualitat de la sèrie Nit i Dia (TV3), i destacava que avui dia «les millors històries en imatge s’expliquen més per a la televisió que per al cine».

Blanca Suárez i Javier Gutiérrez

Pel seu costat passejaven els integrants de Sé quien eres (Telecinco), premi a la millor sèrie; Blanca Suarez, millor actriu de ficció pel seu paper a la sèrie Lo Que Escondían Sus Ojos i com a part de l’elenc de Las chicas del cable (Netflix), reconeguda com la millor sèrie emesa on line, i Javier Gutiérrez, millor actor (per la sèrie Estoy vivo a TVE). 

Alejandro Sanz arriba a la gala dels Ondas / Jose Manuel Vidal (EFE)

Notícies relacionades

Per la seva banda, Isabel Gemio es va mostrar encantada del premi a la Trajectòria Professional i Jacob Petrus, presentador d’Aquí la Tierra tampoc  dissimulava la seva satisfacció.

Alejandro Sanz

Tot i això, el més buscat, sens dubte, va ser el cantant Alejandro Sanz, premi a l’Artista de l’Any, que va assenyalar que el premi és un colofó «a un any increïble». «Bàsicament, tot ho dec a la meva gent, la que escolta la meva música i 20 anys després queda tota la il·lusió, les ganes i el que queda per venir», va confessar el gadità.