SISENA GALA

El fill de Bárcenas canta a 'Operación triunfo'

Willy Bárcenas actua amb el seu grup Taburete al 'talent show' de TVE-1

zentauroepp41034887 graf3293  madrid  21 11 2017   ant n carre o  izq  y willy b171202181546

zentauroepp41034887 graf3293 madrid 21 11 2017 ant n carre o izq y willy b171202181546 / JAVIER LIANO

1
Es llegeix en minuts

Pastora Soler, David Bustamante i el grup Taburete són les estrelles convidades d’aquesta nit a la sisena gala del concurs musical Operación triunfo (TVE-1, 22.30 hores). Soler i Bustamante ja són molt populars per les seves extenses i exitoses carreres musicals; en canvi, Taburete és, de moment, més conegut pel parentiu familiar d’alguns dels seus components que pel seu propi treball: el seu líder, Willy Bárcenas, és el fill de l’extresorer del PP Luis Bárcenas, mentre que Antón Carreño és net de l’expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán. 

Segons va informar la televisió pública, Taburete interpretarà en el conegut talent show de la primera cadena la cançó Sirenas, una de les composicions que s’inclouen al seu disc Dr. Charas. 

Encara que només fa dos anys que es va formar (2015), la banda de pop madrilenya ha tingut una carrera fulgurant: ja té tres treballs al mercat (Tres tequilas, Dr. Charas Tres tequilas y un mezcal) i, en l’última edició dels premis 40 Principales, va ser nominada a la millor gravació de l’any i al millor artista revelació.

Notícies relacionades

El març passat, en declaracions a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, Willy Bárcenas reconeixia que l’historial delictiu del seu pare no ha perjudicat el grup, sinó més aviat al contrari. «Per un costat, això ens ha anat bé, tot i que se’ns ha intentat ridiculitzar: ‘Mira aquests, com la Pantoja’. Però reconeixem que la història té la seva gràcia, ens ha donat publicitat i ha captat gent que després és fan de Taburete», va explicar el líder del grup.

No només de 'pijos’

El jove sempre ha demostrat tenir molt assumit el seu problema familiar, per definir-lo d’alguna manera. «Al Sonorama –va explicar–, algú del públic va sortir amb una bandera de Suïssa, però ens ho vam prendre amb humor». Amb cançons alegres, despreocupades i vacacionals, Bárcenas va admetre també a la mateixa entrevista que alguna cançó de José Luis Perales, degudament arranjada, això sí, podria entrar a l’estil de Taburete, tot i que va negar que només siguin un grup de pijos i per a pijos. «Hi ha de tot [...]. El 70% són noies, i el 30%, nois superhooligans del grup».