Entrevistes a Tele 5

Iceta, a Bertín: "Hi ha molta homofòbia a les xarxes"

El cantant viatja a Barcelona per xerrar amb Inés Arrimadas i el secretari general del PSC a 'Mi casa es la tuya'

bertin-miquel-iceta

bertin-miquel-iceta

3
Es llegeix en minuts
Txerra Cirbián

"Hi ha molta homofòbia desbocada a les xarxes", li ha confessat amb una certa tristesa Miquel Iceta a Bertín Osborne, en el curs d'una entrevista amb el secretari general del Partit dels Socialistes de Catalunya a l'espai de Tele 5 Mi casa es la tuya. Una trobada que ha estat precedit per una altra amb Inés Arrimadas, portaveu de Ciutadans, tots dos candidats a presidents de la Generalitat el 21-D.

Aquest dimecres, Bertín Osborne ha decidit viatjar a Barcelona per entrevistar dos polítics: Inés Arrimadas, portaveu de Ciutadans i cap de l'oposició al Parlament de Catalunya, i Miquel Iceta, secretari general del Partit dels Socialistes de Catalunya. Tots dos han sigut els protagonistes de l'entrega de Mi casa es la tuya, a Tele 5, en el que ha constituït una plataforma de llançament preelectoral, en la segona cadena més vista de Catalunya, després de TV-3. Albert Rivera i Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet, han acompanyat els seus respectius dirigents de partit.

En l'entrevista, Iceta ha explicat com va viure una infància marcada per la religió, de la qual es va allunyar en l'adolescència quan va entrar en conflicte amb la seva homosexualitat, i es va referir a la seva trajectòria política des dels inicis fins al moment actual, descartant la idea de tornar a ballar en un míting. "Iceta en mode míting és un altre Iceta --ha confessat el socialista--, i és que en els mítings t'agafa eufòria".

En aquesta tessitura, quan el cantant li ha preguntat per la seva presència a les xarxes socials, Iceta ha admès que "en alguns llocs, hi ha molta bronca i intento no aparèixer-hi". I ha destapat que encara rep insults per la seva condició d'homosexual: "Hi ha molta homofòbia desbocada a les xarxes, però ja estic molt blindat. Maricon, doncs sí, MariconmariconPensava que a aquestes altures aquest tema estaria més normalitzat, però requereix un canvi cultural més importantde més tolerància", ha comentat.

En el tema estrictament polític, Iceta ha lamentat que Pedro Sánchez no hagués arribat a president del Govern, i que amb ell "hauríem pogut buscar una solució" al problema català. Com el president Montilla, de qui Bertín també ha ofert una breu intervenció gravada, Iceta ha insistit que l'ideal hauria estat la convocatòria electoral per part del president, Puigdemont, però que la seva gent, ERC i la CUP l'hi van impedir. 

En aquest context, el socialista ha afegit: "Rajoy no volia el 155, però al final no ha tingut cap més remei" que aplicar-lo. I de cara a la cita electoral del pròxim 21-D ha fet una crida al votant: "Catalunya es juga seguir el camí cap al desastre o començar a canviar. Que la gent s'ho pensi molt bé a l'hora de votar", especialment els partits que els han fet creure que la independència era molt fàcil d'aconseguir.

Bertín Osborne i Inés Arrimadas, durant el programa / Mediaset

Inés Arrimadas

Pero el primer torn de la nit, i el millor, en prime time, ha sigut per a Inés Arrimadas. La líder de Ciutadans a Catalunya no ha aportat grans novetats al currículum ja conegut: de Jerez i cinquena filla de pares salmantins que van passar prèviament per Barcelona, la seva infància com la petita de cinc germans i de la seva passió pel futbol ("soc culer") i per Pep Guardiola ("jugador i entrenador").

A l'àpat també s'hi ha incorporat Albert Rivera, president de Ciutadans. A més, Xavier Cimas, el seu marit, exdiputat de CiU al Parlament, i que ha intervingut a través d'una videoconferència, ha assegurat que en aquesta ocasió recolzaria (en un "vot prestat") el partit de la seva dona perquè pogués arribar a ser la primera presidenta de la Generalitat.

Notícies relacionades

Arrimadas, que es va confessar tímida, però que agafa empenta, ha tornat a insistir que tant Iceta com Xavier García Albiol l'haurien de recolzar, en cas de guanyar ella les eleccions, de la mateixa manera que Ciutadans ha recolzat Susana Díaz a Andalusia i Cristina Cifuentes a Madrid. També ha avalat que "ha quedat demostrat que l'article 155 era necessari"

I de la mateixa manera que Iceta denunciava l'homofòbia, Arrimadas ho ha fet amb el masclisme: "Em toca la fibra i no callo davant el masclisme. És indignant que moltes vegades se'ns avaluï a les polítiques pel físic i el que portes posat i no pel que dius".