RTVE no veu "delictiva" l'opinió de Sostres sobre la llei antimasclista

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

RTVE no considera que els comentaris realitzats per Salvador Sostres el 4 de novembre passat en el programa conduït per Carlos Herrera '¿Cómo lo ves?' siguin "delictius" i ha defensat que aquests s'enquadren "dins de l'àmbit de la llibertat d'expressió".

"Les declaracions de Salvador Sostres poden ser considerades encertades o desafortunades, però no delictives, ja que es tracta de judicis i opinions de caràcter personal i subjectiu, emeses dins de l'àmbit de la llibertat d'expressió", ha manifestat la corporació a l'espai 'RTVE Responde', després de rebre "desenes de correus" per part d'espectadors queixant-se de les seves opinions.

El periodista va participar el dia 4 de novembre en '¿Cómo lo ves?' -que va ser cancel·lat la setmana passada-, programa en què es van debatre aquell dia qüestions com la violència de gènere i l'assetjament sexual. Sostres va assenyalar que la Llei contra la Violència de Gènere era "determinista" i "impresentable", així com que "acusa l'home pel mateix fet de ser-ho".

"La base de qualsevol debat és aportar punts de vista diferents o contraposats sobre un tema i la seva problemàtica, i això és el que va passar al programa del 4 de novembre", es defensa l'ens públic.

Crítiques a Mainat

En aquesta edició de 'RTVE Responde', la corporació també ha atès les queixes relacionades amb les declaracions d'un dels fundadors d''Operación Triunfo', Josep Maria Mainat, que va fer públic un tuit amb insults a Espanya i el Rei. Segons RTVE, la productora del 'talent show' que s'emet a TVE, Gestmusic, no forma part de TVE, i encara que Mainat sigui el fundador del format, ja no treballa a Gestmusic, tal com es pot veure a la web de la productora, segons diu RTVE.

Altres de les crítiques dels espectadors han anat dirigides a l'horari tardà de finalització de programes com 'MasterChef' o 'Operación Triunfo', que comencen més tard de les 22.30 i s'acaben passada la mitjanit.

Notícies relacionades

RTVE defensa que aquests horaris són "similars" als de la resta de cadenes i, per tant, "pròxim al gust d'una bona part de l'audiència". A més, en el cas d'aquests dos formats, ha atribuït la seva tardana finalització a la durada que tenen.

'El Ministerio del Tiempo'

RTVE també ha respost a la pregunta d'un teleespectador en què feia referència al futur de la sèrie 'El Ministerio del Tiempo'. "TVE no s'ha oblidat d''El Ministerio del Tiempo', és una de les apostes més importants dels últims anys", ha indicat el director de Cine i Ficció de RTVE, Fernando López Puig, que ha apuntat que en aquests moments la corporació es troba en un moment de "reflexió" sobre la gravació de la quarta temporada i que comunicaran "com més aviat millor" la seva decisió. No obstant, Puig ha reconegut que aquesta ficció és ja una "sèrie emblemàtica" de RTVE.