SEGONA TANDA

Cristina Pardo torna amb un 'Malas compañías' sobre la corrupció catalana

El programa especial de La Sexta analitza en dues entregues successives el 'cas 3%' i la trama de la família Pujol

undefined41034263 teletodo television  programa  mals  compa ias  cristina  pa171124171622

undefined41034263 teletodo television programa mals compa ias cristina pa171124171622

2
Es llegeix en minuts
Juan Carlos Rosado / Madrid

Les Malas companías de Cristina Pardo tornen per submergir-se en les procel·loses aigües de la corrupció catalana en un moment en què la marea independentista ho inunda tot. El programa de La Sexta dedicarà dues entregues successives (demà i dimecres, a les 22.30 hores) a desfer la troca del 3% i la suposada trama teixida pels Pujol amb els seus negocis. Ho farà amb el focus posat en els esglaons inferiors de la corrupció, fórmula que ja va donar bons rèdits d’audiència en la primera entrega, sobre València.

El primer programa qüestionarà l’anomenat oasi català a partir del pagament de comissions per les concessions d’obra pública. Pardo entrevistarà dos personatges que reconeixen l’abonament de mossegades a Adigsa, empresa de la Generalitat dedicada a la promoció de vivendes de protecció oficial. Ricard Murga, té una història al darrere sorprenent. «A part d’emportar-se’n diners de comissions, es va autoadjudicar una vivenda perquè havia aconseguit una nòvia i necessitava un picador», avança Pardo, col·laboradora del PERIODICO. I José Antonio Salguero, petit constructor jutjat pel pagament de comissions a la promotora pública, relata com les factures s’inflaven fins al 20% per desviar fons. El segon plat fort de la nit és la conversa amb José Grinda, fiscal anticorrupció que investiga el cas 3% i que «explicarà detalls de com va anar la investigació, els registres i l’operació».

Viatges inconfessables a Andorra

Ja en l’entrega de dimecres, la periodista navarresa es trobarà amb diferents personatges que han tingut relació directa amb Jordi Pujol i la seva família per esbossar un retrat del clan. Amb Victoria Álvarez, l’exparella de Jordi Pujol Ferrusola, viatjarà a Andorra per reconstruir els viatges del fill gran de l’expresident a la recerca de grans sumes de diners. «Vicky n’ha parlat molt, però no és el mateix una entrevista de cinc minuts a correcuita en un programa informatiu que una conversa en què l’asseus o te l’emportes a Andorra».

Pardo nega qualsevol mena d’intencionalitat política en la coincidència de l’emissió d’aquesta segona entrega amb la crisi catalana. «La decisió de fer-ho es va prendre a l’abril o maig, quan encara no se sabia el que passaria a Catalunya, i la gravació es va fer al mes de setembre, abans que se celebrés el referèndum i vingués la DUI i l’aplicació de l’article 155», argumenta. També justifica la decisió en el fet que l’últim informe del Consell General del Poder Judicial «assenyali Catalunya com la comunitat on hi ha més imputats i processats per corrupció». «Vist així, la pregunta hauria d’haver sigut més aviat per què no comencem per Catalunya», afirma.

Continuïtat garantida

Notícies relacionades

La periodista està «molt satisfeta» amb els resultats d’audiència de la primera tanda dedicada a València. «Vam fer un 10,3% (1,7 milions d’espectadors) i un 9,3% (1,5 milions), molt per sobre de la mitjana de la cadena», recorda, abans de negar-se a desvelar el contingut de la tercera entrega, que ja està en marxa: «No vull espantar els entrevistats, però en aquest país hi ha molts llocs per triar perquè la corrupció vertebra bastant».

Pardo, que presentarà les campanades de la nit de Cap d’Any amb Iñaki López (La Sexta noche), rebutja la broma del periodista sobre una possible «corrupció del raïm» amb una frase carregada de professionalitat: «Si sóc allà en directe, me’l menjaré encara que estigui corromput».