Reacció televisiva

'Polònia' suspèn l'emisisió i surt al carrer

TV-3 i l'equip del programa acorden cancel·lar-lo, perquè no és un dia per "riure"

El director de l'espai tampoc emet l'informatiu d'humor 'Està passant'

cartel-polonia

cartel-polonia

1
Es llegeix en minuts
Txerra Cirbián

La decisió de tancar a la presó mig Govern de la Generalitat ha tingut efectes en tots els àmbits de la societat catalana. També a la televisió, on TV-3 ha ocupat tota la seva graella amb un nou especial informatiu. En aquesta tessitura, els responsables de l'espai de sàtira política 'Polònia', d'acord amb la direcció de la cadena, han decidit cancel·lar el programes. De la mateixa manera, Toni Soler, director executiu de 'Polònia' i responsable de l'informatiu d'humor vespertí 'Està passant', també l'ha suspès.

La decisió, a més, té una altra part lògica, com el mateix equip ha indicat en un missatge a Twitter amb un cartell sobre fons negre: "Avui no hi ha programa. No tenim ganes de riure". El mateix Soler, en un altre tuit indicava: "No hi ha programa, no hi ha ganes de broma. Ens en anem als carrers", i l'etiqueta #Llibertatpresospolitics.

D'altra banda, bona part dels números gravats fins ara quedaven desfasats, i probablement inutilitzables, com el de la imatge inferior, protagonitzat per Enric Millo (Ivan Labanda), Soraya Sáenz de Santamaría (Agnès Busquets) i Cristóbal Montoro (Xavi Serrano), en pla de virreis d'Espanya desembarcant a Catalunya, com Colom a Amèrica. 

Un dels gags previstos per a aquest dijous. / TVC

Aquests mateixos actors han afegit, a través d'aquesta mateixa xarxa social comentaris respecte a la qüestió. Per exemple, Novell es lamentava amb un descriptiu "Quin fàstic. Quina vergonya. Quina ofensa. Quin desastre" i també amb l'etiqueta #presospolitics; Busquets amb la frase "En respecte als que avui estan privats de llibertat" i Labanda publicava un senzill punt o cercle negre. 

Notícies relacionades

Inicialment, el 'Polònia' previst per avui, incloïa un gag en què es viatjava a Brussel·les per conèixer la situació del president Carles Puigdemont i la resta dels diputats que l'han acompanyat. Mentrestant, els responsables que quedaven al Govern, com Oriol Junqueras, intentaven seguir desenvolupant la seva feina, cosa que, com s'ha vist, no és possible.

En l'anterior entrega de l'espai, els guionistes van tenir feina fins a l'últim moment, amb un Queco Novell disfressat de Puigdemont i a l'espera d'esdeveniments, per si havia de representar el monòleg final en directe. Aquesta vegada directament han fos en negre.