Espai d'humor de TV-3

El dijous més llarg de 'Polònia'

Guionistes, actors i equip han estat pendents fins a l'últim minut per modificar el contingut del programa d'humor polític de TV-3

polonia04

polonia04
polonia06
polonia05
polonia01
polonia03

/

1
Es llegeix en minuts
Txerra Cirbián

Aquest dijous està sent la jornada més llarga del 'Polònia' en els 10 anys que fa que estan en antena. Des de ja fa diverses setmanes, els 'polacs' estan que no paren. Si en la vida real els ciutadans estan força angoixats, a l'espai de sàtira política de TV-3 no guanyen per a ensurts. L'últim, avui mateix.

Els guionistes es pensaven que ja estava dat i beneït amb la gairebé segura aplicació de l'article 155 de la Constitució, reconvertida en intervenció quirúrgica del trio Rajoy (Queco Novell), Sánchez (Pep Plaza) i Rivera (Sergi Cervera). Però, ¡ai!, salta la sorpresa de la compareixença del president Carles Puigdemont i tot es posa de cap per avall en l'equip de Minoria Absoluta que fabrica el xou.

Bona part del material gravat va directament a la paperera, i una altra part, a les prestatgeries, per si fos aprofitable més endavant. Potser poden salvar el número principal, però el director del programa, Jaume Buixó, al capdavant de l'equip de guionistes, comencen a reescriure escenes frenèticament, amb un ull a l'ordinador i l'altre, a les televisions, on l'actualitat política va fent giragonzes.

Els actors, caracteritzats, esperen en tensió, atents a la intervenció del president, en especial Queco Novell, que interpreta el clon de Carles Puigdemont. Els seus companys estan com ell. David Marcé (imitador d'Artur Mas) l'acompanya a la sala de maquillatge, i Lara Díez, caracteritzada de la cupaire Anna Gabriel i sense desmaquillar es menja un tros de pizza i escriu missatges al mòbil. 

Notícies relacionades

Cap a les 17.00 hores pràcticament s'ha acabat de gravar, però encara queda feina per fer: Buixó es queda amb l'equip d'edició muntant el programa que ha de sortir a l'aire a les 21.55 hores. Novell també es queda als estudis fins a l'últim moment, no fos cas que per primera vegada hagués de fer el monòleg en directe.

I mentrestant, els arriba una bona notícia: acaben d'arribar als 100.000 seguidors a la xarxa social Twitter. I dijous que ve, més.