100 nits a la carta amb 'Masterchef'

8.000 comensals, 3.000 plats i la visita de 300 estrelles Michelin són algunes de les xifres del programa culinari

masterchef

masterchef

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Carn de cangur, caviar de cargol, larva d’escarabat, flor elèctrica, mà de buda i, és clar, el 'león come gamba'. Són alguns dels sorprenents plats i ingredients que ha tastat el jurat de 'Masterchef', que avui  arriba al programa número 100 a TVE-1 (22.40 hores). El 'talent show' culinari, que ja  fa cinc anys que s’emet, encadenant la versió per a adults, la de nens i la de famosos, celebra el seu centenar de nits en antena amb una edició en què hi haurà una inesperada repesca entre els concursants celebrities.

En aquestes 100 nits culinàries, Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo-Nágera i Jordi Cruz han tastat més de 3.000 elaboracions en total, entre elles algunes «marranades», com bé s’han encarregat de retreure als concursants.

Dues voltes al món

En total, l’equip del programa presentat per Eva González ha recorregut més de 80.000 quilòmetres per portar a terme les proves exteriors, distància que equival a fer la volta al món dues vegades. Entre les visites gastronòmiques, han coronat el Teide a més de 3.500 metres d’altura, han servit el menú dels passatgers d’un Airbus A330, han treballat en un creuer pel mar Mediterrani i han creuat fronteres cap a destinacions com ara França.

 

El jurat, amb Cayetana Guillén Cuervo / rtve

Notícies relacionades

Gairebé 300 estrelles Michelin han visitat el xou, com el francès Joël Robuchon, el xef amb més estrelles Michelin del món (31); Ferran Adrià, Martín Berasategui, els germans Roca, Carme Ruscalleda, Pedro Subijana, Juan Mari Arzak, Dabiz Muñoz, Quique Dacosta i Eneko Atxa, entre d’altres.

Més de 8.000 comensals han degustat els plats del programa. Entre ells, els actors Lola Herrera, Terele Pávez, Paco León, Ana Duato, Javier Cámara i Leonor Watling; els cantants Rosario Lolita Flores, José Mercé, Antonio Orozco, Manuel Carrasco, Diana Navarro i Ainhoa Arteta, i els pilots Ángel Nieto Álex Márquez. I per al programa 100 tindrà un toc de cine: els 50 comensals estan relacionats amb el mitjà: Lolita, Alaska, Mario Vaquerizo, Pablo Carbonell, Macarena García, Javier Calvo, Javier Ambrossi i Rodolfo Sancho. 

Imatge del programa / rtve