Manel Fuentes: "Per fer 'Tu cara me suena' he necessitat 15 anys de professió"

El periodista repeteix per sisè any com a presentador de l'exitós concurs d'imitacions d'Antena 3, feina que compagina amb el programa 'Atrévete', a Cadena Dial

ialvarez40325025 sant just desvern 27 09 2017 tv teletodo antena 3 presentaci170928201928

ialvarez40325025 sant just desvern 27 09 2017 tv teletodo antena 3 presentaci170928201928 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Canvien els concursants, el format (de famosos, de nens, d’anònims), el jurat, el plató, però l’únic que segueix des de fa sis anys, sense faltar mai a la seva cita, és el seu presentador: Manel Fuentes (Barcelona, 1971). El periodista i presentador posa a disposició de l’exitós programa d’A-3 TV els seus més de 15 anys de bagatge professional. Ara també fa ràdio: 'Atrévete' (Cadena Dial). La seva passió per la comunicació no té límits.

–¿Preparat per a una altra edició? 

–Doncs sí. M’he hagut de posar més en forma, perquè el nou escenari és tres vegades més gran. I ho afronto amb les ganes del centrecampista, perquè tinc el privilegi de repartir el joc perquè un altre remati. 

–¿L’espai també està en forma per lluitar contra 'La voz' (Tele 5)?

–La part bona de Tu cara... és que ha incorporat un milió de persones més a la tele. I que ha donat una pista a tots els canals que divendres era un dia bo per a l’entreteniment. A mi, com a teleespectador, és una cosa que m’agrada que passi. El que passarà no ens preocupa ni ocupa.

–¿Què el preocupa? 

–Que l’edició sigui més potent, compacta. Que tingui humor, tensió, emoció. Que tingui bons números... Competiran dos programes amb un públic similar, sí; però hi ha múscul per aguantar el pols.

–¿També hi haurà un clar favorit? 

–Per primera vegada, no. Aquesta és la gran virtut d’aquesta edició: que hi haurà suspens fins al final

–¿I quin és el de Manel Fuentes? 

–Jo no parlo de favorits, sinó de qui sorprendrà. Miquel Fernández. Després del George Michael que va fer com a convidat, en aquesta edició pot donar molt de si.

–¿Qui s’emportarà el 4?

–Està disputat entre La Terremoto de Alcorcón i David Amor.

–Aquest cop no són tan mediàtics...

–Però tots tenen un gran currículum individual. Per exemple, Lucía Gil potser no surt tant als mitjans, però s’ha passat mitja vida a Disney Channel, i amb el potencial que té la cadena entre els més joves...

–El jurat no està guionitzat, ¿i el presentador?

–Tampoc. Tot és improvisació. Menys quan faig les publicitats, és clar. La resta flueix. Per fer aquest programa he necessitat 15 anys de professió, perquè en fa 20 que ho faig. Però després de Crónicas marcianas, Caiga quien caiga, ràdio en directe... tens el bagatge per dirigir el trànsit en una autopista tan concorreguda com aquesta. Ara mateix és la meva felicitat: posar l’ofici a sobre la taula sense xarxa. Disfruto, m’agrada el risc.

–¿Com ho compagina amb la ràdio?

–Bé. Perquè 'Atrévete' acaba a les onze del matí i Tu cara...  es grava a la tarda. Quan sigui en directe, ja es veurà, però sempre hi ha temps per a una migdiada. A més, l’estructura del format és més relaxada que la de la ràdio convencional o l’actualitat informativa. 

–¿Troba a faltar aquesta altra ràdio?

–L’entreteniment és el millor que hi ha. És superhonest. Porto una samarreta que posa: «'Art es truth'». M’agrada reflexionar sobre això. 

Notícies relacionades

–¿Un altre programa entre els seus anhels?

–Segueixo sent un apassionat de la comunicació, i que encara ara em vingui de gust tornar a la ràdio em demostra que estic en forma. Hi ha moltes coses que m’il·lusionen i espero tenir salut i la complicitat del públic per seguir en això molts anys.