NOU PROJECTE

'Cuando conocí al Chapo: la historia de Kate Castillo', a Netflix

La plataforma prepara un documental sobre la relació del narcotraficant amb l'actriu mexicana

zentauroepp39857817 file   in this may 15  2017 file photo  actress kate del cas170829202728

zentauroepp39857817 file in this may 15 2017 file photo actress kate del cas170829202728 / Evan Agostini

1
Es llegeix en minuts

Les trames de narcotraficants estan demostrant ser un filó per a Netflix. Així, quan tot just falten tres dies per a l’estrena de la tercera temporada de Narcos (l’1 de setembre), la plataforma de televisió per internet i l’actriu mexicana Kate del Castillo han anunciat la producció del documental biogràfic Cuando conocí al Chapo: la historia de Kate del Castillo, una sèrie centrada en la trobada que va mantenir l’actriu mexicana amb el famós narcotraficant.

Cuando conocí al Chapo... s’estrenarà el 20 d’octubre i tindrà tres parts, dirigides per Carlos Armella, que relataran la versió de l’artista sobre el que va passar «amb informació exclusiva i material mai vist», apunta la plataforma.

«Com a actriu, he tingut la gran oportunitat d’interpretar personatges ficticis dels quals em sento molt orgullosa –va assenyalar Del Castillo–. Ara torno però en una història real, la meva realitat, la meva veritat. Aquest projecte explicarà l’inici, el perquè i les conseqüències a l’acceptar explicar els drets d’una de les figures més controvertides del narcotràfic», va afegir l’artista, que és protagonista i productora executiva d’aquest projecte.

Per la seva part, el creador i productor executiu de la sèrie, David Broome, va assegurar estar emocionat de participar «en la saga més sorprenent de quan la vida supera la ficció», i en una història «envoltada d’un nucli d’assumptes polítics i socials complexos». «Em sento molt honrat que Kate m’hagi donat l’oportunitat d’explicar la seva veritat», va afegir.

Notícies relacionades

Molt coneguda pel seu paper protagonista a la sèrie La reina del SurKate va presentar aquest any a Netflix la sèrie Ingobernable, en què donava vida a una primera dama que perd la fe en el seu marit, el president de Mèxic, i que des del primer episodi està en la diana de les autoritats, que emprenen la seva caça i captura.

L’escàndol sobre Kate Joaquín, el Chapo, Guzmán va sortir a la llum el 9 de gener del 2016, quan la revista Rolling Stone va publicar el relat que l’actor nord-americà Sean Penn va escriure de la seva trobada amb el Chapo l’octubre del 2015 al nord-oest de Mèxic. Segons Penn, la trobada va ser propiciada per l’actriu, a qui el narcotraficant havia demanat que s’encarregués de portar a terme la seva pel·lícula biogràfica.