Doctor Romero: "Les històries de la gent és l'element que enganxa més"

El programa de TVE-1 'Doctor Romero' segueix casos "emotius" de persones que es volen aprimar

zentauroepp38791906 television programa  doctor romero170821181510

zentauroepp38791906 television programa doctor romero170821181510

1
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

El doctor Nicolás Romero va ser subdirector de Saber vivir del 1997 al 2000. Va estar 10 anys com a productor executiu de ficció fins que va ser nomenat subdirector d’aquest departament. Ara presenta Doctor Romero, el nou programa que emet TVE-1 els dimecres (23.35 hores).

–¿Com es passa de metge a treballar a la tele?

–Vaig estudiar medicina i vaig exercir, però em faltava alguna cosa. Amb l’especialització veia que els meus companys es ficaven en un món tancat en què només veus parcialitats. Jo tinc un pensament més generalista i em faltava la part humanística i les emocions. M’agrada molt la psicologia evolutiva perquè les emocions han evolucionat molt. També m’interessava la comunicació, i per això vaig fer Ciències de la Informació. Vaig entrar a TVE amb temes mèdics i després d’estar a Saber vivir, vaig passar a la ficció.

–¿Com sorgeix la idea d’aquest programa?

–Vaig veure que jo era directiu d’una cadena que és pública i que necessita donar satisfacció a tots els ciutadans amb paràmetres de rendibilitat social més que d’audiència. Si el ciutadà percep que estem fent bons programes dirà que els seus diners estan ben gastats. El que el ciutadà no admet és que fem bunyols i que es malgastin els seus diners. Vaig començar a donar-hi voltes i se’m va acudir fer un coaching de salut explicat d’una altra manera que fos entretinguda i que creés models de conducta.

–Renunciar a la subdirecció de ficció per aquest programa. ¿Va ser una decisió arriscada?

–He cremat les naus com Cortés. És que hi crec moltíssim en aquesta idea. Quan els vaig plantejar el projecte, a TVE es van quedar sorpresos perquè era un altre concepte de la televisió. Però al final hi van donar el vistiplau per poder-lo fer.

–Si l’audiència no hi acompanya, ja el veig fent passadissos

Notícies relacionades

–Sí, la meva decisió em crea més incertesa. Però he decidit arriscar-me i fer aquest pas. A la televisió pot ser que funcionis o que no, i encara més a l’estiu. Espero que la programació sigui bona. La meva experiència com a directiu em demostra que depens del fet que el teu producte sigui bo, de com et programin i de què tinguis al davant. Tu només controles el primer factor.

 

Temes:

TVE Médicos