SÀTIRA D'UN MITE

Seth MacFarlane se'n riu de 'Star Trek'

El creador de 'Ted' i la corrosiva 'Padre de familia' protagonitzarà a la Fox 'The Orville'

orville

orville

2
Es llegeix en minuts

El diumenge 24 de setembre, la CBS llançarà a l’espai audiovisual l’esperada 'Star Trek. Discovery', una nova adaptació de la mítica sèrie de ciència-ficció dels anys 60 que ha ressuscitat de la mà del guionista Bryan Fuller, productor de 'Hannibal' i expert en l’univers 'trekkie' (va ser guionista de 'Star Trek: Deep Space Nine' 'Star Trek: Voyager'). Però just dues setmanes abans de la sortida de 'Discovery', el canal Fox estrenarà als Estats Units 'The Orville', una vitriòlica sàtira sobre l’obra que va portar als altars de la cultura popular Mr. Spock i companyia. 

Seth MacFarlane, a la sèrie 'The Orville'.

Que justament abans de l’estrena d’una macroproducció com 'Star Trek. Discovery' (que a Espanya emetrà Netflix) hi hagi qui aprofiti el filó per fer-ne una versió còmica, no diu res a favor seu. Però quan es veu que al darrere de 'The Orville' hi ha Seth MacFarlane, la perspectiva canvia radicalment. I és que aquest actor, animador, guionista, productor, director, cantant (i sobretot nen dolent) és un dels grans representants del que és políticament incorrecte als Estats Units: les seves vitriòliques sèries d’animació 'Padre de familia', 'American Dad' i 'Cleveland Show', així com les pel·lícules del pícar osset 'Ted', són un bon exemple del seu geni i figura.

Així, d’entrada i amb aquests elements, la sèrie 'The Orville promet'. I més li val a Fox que sigui així, ja que aquesta és la primera obra de MacFarlane des que va firmar amb la productora un contracte en exclusiva de 100 milions de dòlars i que n’ha fet el guionista i productor més ben pagat de la història.

'The Orville' se situa 400 anys en el futur, i narra les gestes de la USS Orville, una nau d’exploració espacial en què la tripulació s’enfronta amb les meravelles i els perills de l’espai exterior, i també amb les preocupacions més mundanes. Per exemple, el responsable de la nau, l’oficial de la Unió Planetària Ed Mercer –encarnat per MacFarlane–, té com a primer oficial la seva exdona, Kelly (Adrianne Palicki), bastant més competent que ell. De la resta de l’extravagant tripulació destaquen Bortus, un alienígena de sexualitat dubtosa; Isaac, peculiar intel·ligència artificial, i Yaphit, una informe criatura gela­tinosa.

Tot i tractar-se d’una sàtira, els productors de 'The Orville' han volgut deixar clar que no volen indignar la legió de 'trekkies' que hi ha al món. «La intenció de Seth és rendir-li un homenatge a 'Star Trek'», va assegurar Dana Walden, responsable de Fox TV, en la presentació de la sèrie a Los Angeles, que la qualifica de «comèdia dramàtica».

Notícies relacionades

El mateix MacFarlane va confirmar aquest plantejament en la presentació: «La sèrie consta d’episodis d’una hora i així no es pot encadenar gag rere gag». L’autor, fan declarat de 'Star Treck', va explicar que la seva intenció és recuperar aquella ciència-ficció «feliç i alegre», ja que «no tot ha de ser en pla 'Jocs de la fam', i totes les trames fosques. Enyoro el costat optimista del gènere, que actualment presenta històries molt lúgubres».

Sobre l’aposta d’estrenar 'The Or­ville' a rebuf de 'Star Trek. Discovery', els responsables de 'The Orville' ho consideren encertat. «Crec que hi ha prou espai perquè coincideixin dues sè­ries que es desenvolupen en una nau espacial, de la mateixa manera que coincideixen en emissió més de dues­ sèries policíaques», va assenyalar David Goodman, productor executiu de la comèdia, que no creu que hi hagi una competència directa entre les dues produccions.