extorsió virtual

Els 'hackers' filtren els telèfons dels actors de 'Joc de trons'

Entre els intèrprets afectats hi ha Peter Dinklage (Tyrion), Lena Headey (Cersei) i Emilia Clarke (Daenerys)

lmmarco38133274 television serie juego de tronos temporada 7170731181058

lmmarco38133274 television serie juego de tronos temporada 7170731181058

1
Es llegeix en minuts

Els 'hackers' segueixen provocant-los maldecaps als directius de la HBO... i als actors de 'Joc de trons'. Segons el diari 'The independent' i el portal The Verge, entre els documents filtrats pels pirates informàtics que van robar informació confidencial de la cadena nord-americana per després exigir-los un rescat per a la seva recuperació, hi ha els números de telèfon i les adreces de casa i electròniques de gran part del repartiment de la setena temporada de l'exitosa sèrie, que ara està en emissió.

Entre ells hi hauria les dades personals de Peter Dinklage (Tyrion Lannister en la ficció), Lena Headey (Cersei Lannister) i Emilia Clarke (Daenerys Targaryen). 

Segons els 'hackers', la documentació sostreta s'elevaria a 1,5 terabytes de dades de l'empresa (un terabyte són 1.024 gigabytes).

Guions i capítols inèdits

Les dades filtrades (3,4 GB segons 'The Guardian) també inclourien més de 50 documents interns catalogats com a confidencials, reclamacions legals contra la cadena, ofertes d'ocupació a alts llocs de la companyia, una llista de gairebé 40.000 correus (entre ells de la vicepresidenta de HBO per a la programació de cine, Leslie Cohen), guions de els pròxims episodis de 'Joc de trons' i dos capítols inèdits de les sèries 'Ballers' 'Room 104'.

Disposada a pagar

Notícies relacionades

Segons la revista especialitzada nord-americana 'Variety', la coneguda televisió de pagament s'ha ofert a pagar al voltant de 250.000 dòlars al grup de pirates informàtics que va robar els documents.

El problema és que l'oferta no sembla haver convençut els pirates informàtics, que, d'entrada, exigien un rescat de diversos milions de dòlars (es va parlar de sis milions en bitcoins) amb l'amenaça de revelar documents i dades de la cadena.