PREMIS AUDIOVISUALS

'The handmaid's tale', millor sèrie de l'any

La desassossegant distopia de Hulu triomfa en la gala dels prestigiosos premis de l'Associació de Crítics de Televisió dels EUA

criada

criada

1
Es llegeix en minuts

En l'estrena, el mes d'abril passat, 'The handmaid's tale' ('El conte de la criada') ja va deixar clar que no era una sèrie més, i els comentaris i lloances posteriors sobre aquesta desassossegant producció nord-americana no han fet res més que confirmar que és la millor sèrie de l'any, tal com l'acaba de qualificar la prestigiosa i molt respectada associació de crítics de televisió dels EUA.

Així, en l'entrega anual dels Television Critics Association Awards, gala que es va celebrar dissabte passat, 5 d'agost, a Los Angeles, 'The handmaid's tale' va ser guardonada amb les dues distioncions més ambicionades pels professionals: millor drama i millor sèrie de l'any.

Protagonitzada per Elisabeth Moss ('Mad Men') i basada en un 'best-seller' de Margaret Atwood,Margaret Atwood, 'The handmaid's tale' (que a Espanya es pot veure a través de la plataforma HBO) és una distopia en què es presenta un EUA ultraconservador en què les poques dones fèrtils que hi ha són esclavitzades, i fecundades, pel dictatorial grup social que controla el país. L'exquisida fotografia i la posada en escena, així com l'excel·lent treball dels actors, no fan sinó incrementar la sensació d'incomoditat que provoca la trama de l'obra, de la qual ja s'ha anunciat una segona entrega. 

Encara que aquesta sèrie de la plataforma de televisió per internet Hulu va ser la gran estrella de la nit, també hi va haver una altra triomfadora, que va aconseguir un 'doblet': 'Atlanta' (del canal FX) va ser premiada com a millor comèdia i també es va endur l'estatueta, com a millor actor de comèdia, el protagonista, l'actor, còmic, guionista i músic de hip hop Donald Glover.

Notícies relacionades

Una menció a part es mereix l'actriu  Carrie CoonCarrie Coon, que va ser considerada millor actriu dramàtica pels seus treballs en dues excel·lents sèries que han coincidit aquesta temporada a la petita pantalla: pel paper de Nora Durst a 'The Leftovers'The Leftovers' i per encarnar la cap de policia en la tercera entrega de 'Fargo'.Fargo'.

En la gala, que va presentar Kristin Chenoweth ('The West Wing', 'Glee'), també hi va destacar el premi que es va concedir a 'Big little lies', de la HBOBig little lies', com a millor minisèrie. Protagonitzada per Reese Witherspoon i Nicole Kidman, aquesta producció planteja d'una forma original i brillant un tema tan sòrdid com és la violència masclista, però aquí en el si d'una família acomodada.