NOU CONCURS

Mag Lari busca el millor il·lusionista a TVE-1

El 'talent show' 'Pura magia' compta amb una escola en què 13 aspirants perfeccionaran les seves tècniques i competiran per aconseguir el triomf

Mag Lari serà el director de l’escola i el presentador del ’talent show’ ’Pura magia’, a TVE-1. / CHRISTIAN MORALES

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Primer va ser la música i el ball i ara li toca el torn a la màgia. TVE ha muntat als estudis de Mediapro una escola de màgia en què 13 concursants perfeccionaran les seves tècniques i competiran per aconseguir el títol de millor mag del Pura magia. L’espai, que s’estrena dimarts, 11 (22.30),  compta amb Josep Maria Lari, Mag Lari, com a director i mestre de cerimònies. Acompanyaran Lari el psicomag Luis Pardo, el mag Miguel Ángel Gea, Inés La Maga i el coreògraf Javier Castillo, Poty, que exerciran d’assessors. Tots ells impartiran les seves classes a les diferents estances, a quina més barroca.

 Segons explica Lari, al Saló Vermell, «que servirà d’aula, faran vida els concursants»; a la Biblioteca «es realitzaran tutories i les classes de màgia de prop», i al Saló dels Trofeus «s’assajaran moltes coses». En aquestes habitacions es prepararan els números de màgia de prop, de saló i d’escena, en les diferents especialitats: escapisme, manipulació, mentalisme i grans il·lusions. GeaInés Poty faran de jurat i comptaran amb l’ajuda del mentalista Anthony Blake, que no instruirà els aspirants però els jutjarà.

Gea, que imparteix classes a l’escola de Juan Tamariz, serà l’encarregat de treballar tots els aspectes relacionats amb la màgia de prop. Inés Molina, que també és professora, els transmetrà la seva experiència, acumulada durant més de 200 programes de televisió, perquè se sàpiguen moure en el mitjà. Poty s’encarregarà de la posada en escena de les actuacions. Així mateix, Mag Lari, com a expert en espectacles de grans il·lusions, els recolzarà i els aportarà els seus amplis coneixements del món màgic: «Soc com la mare dels concursants», diu.

Notícies relacionades

NOMINACIONS/ La mecànica d’aquest programa de RTVE, realitzat en col·laboració amb Joue Consultants i Camiral Solucions Barcelona, recorda la d’altres talent shows, ja que hi haurà gales setmanals, nominacions i expulsions. Cada setmana, en un programa temàtic dedicat a una especialitat de la màgia, els 13 concursants oferiran el seu espectacle davant el jurat, que els valorarà, i les 250 persones del públic. Així mateix, Mag Lari indicarà en el conclave, una reunió setmanal que serveix com a teràpia grupal, quin serà el mag o maga que tindrà immunitat, per l’esforç realitzat durant la setmana, i no podrà ser nominat. Entre la resta, el jurat n’escollirà tres, que n’hauran de salvar dos. Hi haurà també un mirall màgic en què apareixeran missatges que els oferirà als concursants informació privilegiada sobre el concurs i els seus companys. Així mateix, rebran visites d’altres mags i d’especialistes que els ajudaran a millorar.

El guanyador d’entre aquests 13 aspirants, seleccionats en un càsting al qual es van presentar 500 mags, rebrà com a premi un viatge a la ciutat de Los Angeles, on l’espera una sorpresa. «Que encara no es pot revelar, perquè deixaria de ser-ho per als concursants», coincideixen a respondre els responsables del xou. S’ha de conservar la màgia.