Òbit

La veu de Heidi emmudeix

Mor Marisa Marco, l'actriu que va doblar el popular personatge de la sèrie d'animació i Mary Ingalls a 'La casa de la pradera'

zentauroepp38970136 combo170619195117

zentauroepp38970136 combo170619195117

1
Es llegeix en minuts

L'actriu de doblatge Marisa Marco, coneguda per ser la veu de la sèrie de dibuixos animats ‘Heidi i Mary Ingalls a ‘La casa de la pradera’, va morir dissabte, dia 17, als 70 anys, segons ha informat avui el sindicat d'Actors de Doblatge de Madrid (Adoma).

Nascuda a Logronyo, filla de la primera locutora de Radio Rioja i d'un comandant d'aviació, Marisa Marco va estudiar en l'Escuela de Radio i va començar treballant a Ràdio Espanya. Es va introduir en el món del doblatge als 28 anys i va tenir la sort de reemplaçar la dobladora original de Heidi, Selica Torcal, a partir del capítol 20 de la sèrie, fins al 52.

Aviat va augmentar la seva popularitat i també va posar la veu a Tommy, el nen amic de Pippi Calzaslargas, i a l'esmentada Mary Ingalls, la filla gran de ‘La casa de la pradera’. Posteriorment també va ser la dobladora de Jo a ‘Un hombre en casa’; Margot Kidder a ’Smallville’; Berta a ‘Dos hombres y medio’, i Lilith Sternin, a ‘Cheers’, entre centenars de locucions, com consta en el web d'‘El Doblaje’.

LA NOTA D'ADOMA

Notícies relacionades

”Ens ha deixat Marisa. Tot i saber que ens hauria renyat per venir aquí a parlar d'ella, de la mateixa manera que va esquivar durant anys les fotos, les entrevistes i qualsevol pretensió de notorietat, necessitem que ens disculpi, i que, des d'aquest espai reservat a fumadors que en algun lloc hauran habilitat per a ella, entengui que no podíem acomiadar-nos i prou", explica la nota d'Adoma.

"Perquè ens deixa l'actriu: per a alguns, la veu de Mary Ingalls, la de Jo a ‘Un hombre en casa’; per a una altra generació, ja sempre Corky Sherwood, Lilith Sternin, tantes rialles...  Però també [recordar] la directora: gaudidora, divertida, rient amb ganes els 'takes' ben executats i dignes del seu humor intel·ligent. I, sobretot, la companya i l'amiga: estimada i admirada. Admirada i molt estimada”. finalitza la nota.

Temes:

Obituaris