La SER acomiada Gemma Nierga

La prestigiosa periodista radiofònica deixarà la cadena al juliol, després de més de 30 anys a Ràdio Barcelona

 

  / ÁLVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts

La periodista catalana Gemma Niergauna de les professionals més carismàtiques i veteranes de la ràdio espanyola, deixa les ones. Almenys, les de la Cadena SER, ja que la direcció d'aquesta empresa no li renovarà el contracte, que expirarà quan finalitzi l'actual temporada, al mes de juliol.

Fonts de Ràdio Barcelona han reconegut a EL PERIÓDICO el fort impacte que ha provocat a la casa la notícia, i han assenyalat que la sorprenent decisió s'ha pres a la direcció general de la SER, a Madrid. L'actual director general de la cadena, i de Prisa Radio a Espanya, és Vicente Jiménez, que va assumir el càrrec el 2015. Des de la cadena radiofònica no han volgut comentar "notícies aparegudes en altres mitjans", i s'han limitat a assenyalar que, "si hi hagués alguna cosa, se n'informaria a través d'un comunicat oficial, com és habitual".    

Notícies relacionades

Des del 2012, Gemma Nierga és, juntament amb Pepa Buenola responsable del programa matinal líder a la ràdio espanyola, 'Hoy por hoy'. Segons l'última onada d'abril de l'EGM, l'espai té una mitjana de 2.850.000 oients. Bueno s'encarrega de la primera part d'aquest magazín, que se centra en la informació, l'anàlisi i l'opinió (de 6.00 a 10.00 hores), i Nierga, de la segona, centrada en l'entreteniment i la participació (de 10.00 a 12.00 hores).

Gemma Nierga, en la seva etapa al capdavant de 'La ventana', el programa de les tardes de la Cadena SER.   

Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, Gemma Nierga (Girona, 1965) va començar a treballar a Ràdio Barcelona el 1987, on va destacar al capdavant del programa nocturn 'Parlar per parlar', espai que, a partir del 1994, es va passar a emetre per a tot Espanya, i pel qual va ser guardonada amb una Antena d'Or (1996) i un premi Ondas (1997). Precisament el 1997 va substituir Xavier Sardà al capdavant del programa de sobretaula 'La ventana', pel qual també va ser premiada amb un Ondas (2000). El 2007 va rebre un tercer premi Ondas per tota la seva trajectòria professional.