FORMAT CONSOLIDAT

'Cuarto milenio' celebra les seves 500 emissions en zona militar

Iker Jiménez entra al palau toledà de Sisla, zona restringida de l'Exèrcit on es registren fenòmens estranys des de fa 40 anys

undefined38623039 television programa cuarto milenio170526190144

undefined38623039 television programa cuarto milenio170526190144

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

'Cuarto milenio' celebra avui (23.00) a Cuatro el seu programa número 500 amb un especial gravat en una instal·lació militar espanyola d’alta seguretat on tenen lloc successos sorprenents. Aquest és el primer cop que un equip de televisió aconsegueix el permís per passar una nit en un enclavament castrense com les ruïnes del palau de Sisla (Toledo). En aquesta zona restringida es registren des de fa més de 40 anys fenòmens misteriosos que han cridat l’atenció d’Iker Jiménez i el seu equip. Comandaments militars, científics i dos sensitius són els protagonistes de l’experiència.

Després de 12 anys d’emissió ininterrompuda, fet que el converteix en el programa més longeu de Mediaset, el magazín del desconegut produït per Jiménez i la seva dona, Carmen Porter, s’ha consolidat a la graella amb un 7,4% de quota i gairebé un milió de fidels espectadors. Catalunya, amb un 8,9%, és la segona autonomia en què més es veu, només superada per Múrcia (9,2%). Recolzat en aquest aval, a l’equip de 'Cuarto milenio' se li va acudir celebrar les 500 edicions intentant l’assalt a una de les seves assignatures pendents. «No m’esperava llum verda per investigar el tema, i menys la total col·laboració de l’estament militar», reconeix Jiménez abans d’identificar el motor del projecte: «Totes les indagacions van partir del coronel Pedro Baños, una institució a nivell mundial en geopolítica, que va passar allà alguns anys i sabia en primera persona el que passava en aquest lloc».

Però no ha sigut gens fàcil endinsar-se en l’impenetrable món dels militars, ja que el permís per gravar el programa va haver de ser aprovat per altes institucions de l’Estat. «Ha sigut una gratíssima sorpresa que demostra la claredat mostrada per l’Exèrcit i la confiança en el rigor del nostre programa», assegura. Pel que fa al resultat, Jiménez es limita a dir que el que l’espectador veurà és «una gravació gairebé en brut» d’una «experiència electritzant». «Allà hi ha els testimonis, les cares, la sorpresa i els possibles fenòmens, i allà compartim la sorpresa els militars i els civils: espero que els espectadors no puguin desenganxar els ulls de la pantalla».

CARES DE SORPRESA

Notícies relacionades

El director de 'Cuarto milenio' va amb molt de compte i evita airejar el contingut. «El que no esperàvem era viure algunes situacions que ens han deixat impactats i amb la mateixa cara de sorpresa que els comandaments militars», confessa abans de descriure aquest enclavament de l’Exèrcit com «un lloc realment estrany on hi ha alguna cosa» que no ha vist «mai». «És un enclavament molt cinematogràfic on un imagina la reunió de conspiradors o societats secretes», precisa.

L’equip del programa va poder comptar amb un gos de rastreig d’explosius de l’Acadèmia d’Infanteria, que reaccionava a diferents llocs. Posteriorment, es van cotejar les seves reaccions amb les proves de mesurament d’alteració de camps electromagnètics. Els resultats i les coincidències van ser sorprenents. «Els animals no són susceptibles de la suggestió, nosaltres sí. Els aparells tampoc menteixen. I aquella nit la sorpresa va ser contínua», acaba dient. H

Temes:

Cuatro