FICCIÓ LONGEVA

'Cuéntame cómo pasó' tanca amb l'anunci de Barcelona'92

La sèrie de TVE-1 finalitza la seva 18a temporada amb un episodi marcat pels Jocs, una fita de la qual tracta també el programa documental 'Ochéntame otra vez'

cuentame1

cuentame1

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Després d’enterrar Miguel Alcántara, la sèrie de TVE-1 'Cuéntame cómo pasó' acomiada aquesta nit (TVE-1, 22.50) la seva 18a temporada amb bones audiències (el penúltim capítol el van veure 3.333.000 persones, amb una quota de pantalla del 19,3%) i un capítol presidit per l’anunci que Barcelona havia sigut elegida seu olímpica. Després de la seva emissió, el programa documental 'Ochéntame otra vez' (0.00) repassa a 'El sueño olímpico' com es van viure els Jocs de Barcelona’92.

        

   El treball de Jordi Barrachina, que tanca la quarta temporada d’'Ochéntame...', espai documental que s’emet després de cada capítol de la sèrie, repassa tot allò que va fer possible que aquells Jocs fossin recordats en el futur com una fita en la història de l’olimpisme.

  

 Hi apareixen moments crucials com la creació de Cobi, la mascota de Javier Mariscal; la remodelació de l’Estadi Olímpic de Montjuïc i el fracàs que van suposar les seves goteres; el recorregut de la torxa olímpica per Espanya; la desfilada de la delegació espanyola amb el llavors príncep Felip com a abanderat; la tasca dels voluntaris; l’espectacle dels jugadors de la NBA; la cerimònia inaugural a càrrec de la Fura dels Baus i la fletxa d’Antonio Rebollo que va encendre el peveter.

ELS PROTAGONISTES

Així mateix, es recullen imatges que formen part de l’imaginari col·lectiu, com les 22 medalles olímpiques espanyoles i l’alegria de l’atleta Fermín Cacho en la seva gran victòria… Imatges i moments únics que van tenir com a colofó final aquell 'Amics per sempre' interpretat per Los Manolos.

    

L’audiovisual recull els testimonis d’alguns dels personatges que van viure aquell esdeveniment en primera persona, com Josep Miquel Abad, Olga Viza, Fermin Cacho, Antonio Rebollo, Antonio Franco i La Fura dels Baus.

    

Tots expliquen com va ser aquell somni que es va fer realitat «aquella nit d’estiu de 1992», paraules amb què acomiada Matías Prats la retransmissió de la cerimònia de clausura i que tanquen el documental. H

LA MÉS VISTA

En el capítol de 'Cuéntame cómo pasó', que emet TVE aquesta nit, mentre el país viu exultant per l’elecció de Barcelona com a seu olímpica, a Antonio Alcántara ja no hi ha res que sembli motivar-lo després de la pèrdua de Miguel, que va morir tràgicament en el capítol anterior. El seu germà segueix present en el record i en l’esperit de tota la família. Els seus fills grans, Toni, Inés i Carlos es reuneixen amb la idea de trobar alguna cosa que  torni al seu pare les ganes de viure, però no serà una tasca fàcil.

Notícies relacionades

  

RTVE

Antonio Alcántara (Imanol Arias), patriarca de la sèrie 'Cuéntame cómo pasó', a TVE-1.

  Mentrestant, María, la benjamina, té una exhibició de patinatge i la seva màxima il·lusió és que el seu pare vagi a veure-la. Ell li ha promès que ho farà, però un imprevist d’última hora fa perillar la seva presència. L’acte serveix d’excusa perquè es reuneixi tota la família, incloses les noves parelles dels fills, que veuran que integrar-se en el clan no serà fàcil. Així mateix, Carlos i Karina veuen la seva relació trontollar després de l’arribada del nadó. Això donarà lloc a un final de temporada que promet ser emocionant.