el cocteler de Carlos Sobera

Matías, de 'First dates': "Crec que tinc ascendència catalana"

"Em cridaven per fer 'realities', però no m'hi veia", diu el bàrman argentí del programa de Cuatro

mdedios37861163 teletodo  mat as  en first dates  roberto garver170410193242

mdedios37861163 teletodo mat as en first dates roberto garver170410193242 / Roberto Garver

4
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La cocteleria no era uan cosa aliena per a Matías Roure, aquest argentí de Córdoba (1983) que, abans de debutar a la tele servint copes a 'First dates', s'havia guanyat la vida com a bàrman, de cambrer, de porter de discoteca i com a entrenador personal. Tot i que confessa que no l'hem vist abans a la petita pantalla perquè no va voler, ja que l'han temptat amb diversos 'realities'. 

No es queixarà d'aquest últim any amb l'èxit de ¡Ha sigut extraordinari! En el terreny personal ha sigut molt positiu, perquè cada dia aprenc, creixo i avanço a passos de gegant, i per tant sóc molt feliç i agraït. En el professional, també ha sigut fantàstic. ¡Imagina't, és la meva primera experiència televisiva i mai m'he sentit com si estigués en un programa! A algú d'allà dalt li dec caure molt bé perquè m'ha tocat amb la vareta màgica.

"Cocteler i solter", el van definir quan va donar les campanades, imitant les descripcions dels comensals que fan a 'First dates'. ¿Com es descriuria vostè? Intens i un enamorat de la vida.

Això de bàrman no li ve de nou. Ja va treballar en aquest sector. Sí, vaig ser cambrer i bàrman. Vaig començar en la nit amb 18 anys, a Argentina, de porter de discoteca, a la Ciutat Universitària de Córdoba. Després vaig venir a Espanya i també vaig treballar de seguretat i de relacions públiques. I fa cinc o sis anys, quan vaig arribar a Madrid, vaig començar fent d cambrer i bàrman.

També ha sigut entrenador personal. La cura física i l'assessorament en nutrició són unes de les meves passions. També m'agrada molt cuinar perquè, com en la cocteleria, tens la possibilitat d'inventar. Sempre estic armant cosetes i muntant castells al cap.

Matías Roure

bàrman de 'First dates'

"Amb la Lidia he connectat molt bé i hi ha una gran complicitat. No tenim per què amagar-ho"

¿Per què va venir a Espanya? Ja sap com està el tema a Argentina, que un dia estàs bé i un altre ningú et dona seguretat. Així que, fa 12 anys, la meva família va decidir venir a Alacant, on tenia oncles, i m'hi vaig estar sis anys. Actualment segueixen allà la meva mare, les meves germanes i els meus nebots.

No seria fàcil el canvi de país. Em va costar molt aquest canvi en la meva vida. Imagina't, tenia 21 anys, l'edat en què tens els amics de l'institut, surts de festa i les preocupacions són mínimes. Amb aquesta edat veus que has de deixar tot això enrere i començar una pàgina en blanc. Em va costar molt, vaig tenir dies molt durs. Però com jo sempre dic: mentre més difícils són les decisions, al final, amb constància i amb treball, el premi és de la mateixa magnitud.

¿Com va aterrar a 'First dates', sense experiència televisiva prèvia? Quan vaig venir a Madrid, em vaig presentar en diverses agències de publicitat, d'imatge i de models. Em dedicava a la nit, però, els dos o tres primers anys, anava fent càstings, esdeveniments i publicitat. Després ho vaig deixar una mica de banda perquè em vaig dedicar més a formar-me, muntar-me bé això d'entrenador personal. I els càstings havien baixat molt. Fa sis anys n'hi havia cinc o sis al dia, i als tres anys, cinc o sis a la setmana. En aquells principis, en un dels càstings vaig conèixer a un noi argentí i li vaig caure bé. Seguim en contacte per Facebook, vaig coincidir amb ell en alguna festa quan estava de cocteler… I quan va saber que buscaven algú per a 'First dates', li va passar el meu contacte a la directora. 

El seu amic argentí va ser la seva fada. ¡Tenia més fe en mi que la meva mare, que aj és dir! Va ser una carambola, un gol en el minut de descompte. I miri que m'havia gairebé desentès del tema dels càstings, encara que em trucaven un munt per fer 'realities'.

¿Quin tipus de 'realities'? 'Quién quiere casarse con mi hijo''Adán y Eva''Mujeres y hombres y viceversa'… 

¿Per què no va acceptar mai? No m'hi veia ni m'interessava. En canvi, 'First dates' ho vaig veure tan transparent, tan blanc, tan sa… A part, a la barra puc ser jo i, per a mi, això és el més important. 

JOSÉ LUIS ROCA

Matías Roure, Carlos Sobera i Lidia Torrent.

Per cert, té un cognom que podria ser català, Roure. ¿Té ascendència catalana? El meu avi patern, amb 5 o 6 anys, ja em donava paella amb marisc, pa amb tomàquet, allioli, patates fregides amb all… Ell va néixer a l'Argentina, però jo crec que el seu avi o el seu pare tenia ascendència catalana, segur. Per això podem dir tranquil·lament que soc argentino-català (riu). ¡Espero que a la resta d'Espanya no li desagradi!

Sent argentino-català li deu agradar el Barça, que té Messi. M'agraden el Barça i l'Atlètic de Madrid, els dos. 

Matías Roure

bàrman A 'first dates'

"El meu avi patern, amb 5 o 6 anys, ja em donava paella amb marisc, pa amb tomàquet i allioli"

¿Havia provat amb una cita a cegues com fan els comensals a 'First dates'? No. Mai m'ho he plantejat. Potser perquè no estava aquest programa...

Notícies relacionades

Després de 'First dates', ¿aniria a un programa com aquest? Tinc clar que si a la vida normal, en el dia a dia no trobo ningú, apostaria per això, total, són experiències noves que un mai sap. Hi ha gent que s'ha conegut en aquest restaurant i que segueixen junts. L'amor pot estar en qualsevol lloc, així que jo animo tota la gent a provar-ho i dono fe que aquí es respira amor.

Això és el que s'ha dit de Lidia i vostè, que en el programa ha sorgit l'amor rere les càmeresAgraeixo haver conegut Lidia, igual que la resta de l'equip, perquè són meravellosos. Sí que és veritat que amb ella he connectat molt bé i que hi ha una complicitat espectacular que a part es veu a la càmera, perquè no hem d'amagar-ho. La veritat és que és una persona excel·lent.