competició entre fogons

'Masterchef' torna amb concursants "singulars"

Una punk que va treballar amb Esperanza Aguirre, un exseminarista d'Ohio, un banderiller i un exjugador de futbol professional seran alguns dels aspirants

La cinquena temporada del 'talent show' culinari incorporarà alguns canvis en la mecànica per fomentar la competència

Presentació a Barcelona de la cinquena temporada de ’Masterchef’.   / CHRISTIAN MORALES

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un exfutbolista que va jugar a Primera i Segona Divisió, un exseminarista d'Ohio, un banderiller, una punk que va treballar 10 anys amb Esperanza Aguirre, una fornera brasilera que va començar a Espanya com a empleada en el servei domèstic, un campió mundial de culturisme, un dissenyador procedent de Mongòlia, una policia nacional... Aquests són alguns dels aspirants que veurem en la cinquena temporada de 'Masterchef', que tornarà a TVE-1, previsiblement, just després de Setmana Santa.

"Aquest any tenim gent molt bona a la cuina i, a més, és un regal que tots siguin tan singulars i diferents. La gent s'ho passarà pipa amb ells", ha destacat aquest dijous Jordi Cruz, jurat del programa, en la presentació de la nova temporada del 'talent show' culinari, que s'ha realitzat al barceloní Palau Robert coincidint amb l'exposició sobre els germans Roca  germans Rocaque alberga el centre. "Jo estic molt contenta amb el càsting. Hi ha uns personatges genials i ens riurem molt", ha afegit la seva companya Samantha Vallejo-Nágera que, amb Pepe Rodríguez, tornen a conformar el trio de jutges.

CHRISTIAN MORALES

Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo-Nágera, Jordi Cruz i Eva González, en la presentació de 'Masterchef 5' a Barcelona.

Aquesta cinquena temporada serà la més internacional del 'talent show' gastronòmic, ja que dels 15 concursants definitius que seran elegits en el primer programa d'entre els 50 finalistes, dos són extracomunitaris. Encara que també serà l'edició més catalana, ja que sis dels participants procedeixen d'alguna de les seves quatre províncies.

VARIACIÓ EN LA MECÀNICA

Per tractar de seguir innovant i sorprenent l'audiència encara que es tracti ja de la cinquena edició de 'Masterchef', el programa ha apostat per fer "un gir en la mecànica" del concurs, segons assenyala Macarena Rey, CEO de la productora Shine Iberia. "Els concursants no només hauran de cuinar bé, sinó que hauran de ser els millors en cada prova perquè això els donarà un avantatge en les següents que els serà molt útil", avança Rey. Una variació en la mecànica que donarà peu a "estratègies" per afavorir o perjudicar els seus companys, avança la presentadora, Eva González. 

CHRISTIAN MORALES

Rocío, Virginia, Vicky i Fabián, exconcursants de 'Masterchef', en la presentació a Barcelona de la cinquena temporada del programa.

Els exteriors seguiran sent un dels elements diferenciadors del programa. Aquest any, els concursants cuinaran en condicions extremes, a deu graus sota zero, a l'estació d'esquí d'Aramón Cerler (Osca); passejaran per l'Alhambra de Granada i per l'horta del Generalife; muntaran els seus fogons a la plaça de l'Obradoiro de Santiago de Compostel·la; prepararan un menú com si estiguessin a l'edat mitjana al castell de Ponferrada davant 200 figurants templers, i elaboraran els plats d'un casament molt especial: el d'un dels concursants més recordats de 'Masterchef'.

REALITAT VIRTUAL

Com a novetat, l'audiència de 'Masterchef' podrà viure algunes de les proves més espectaculars del programa a 360º des d'un terminal mòbil, amb ulleres de realitat virtual o sense, i fer un recorregut virtual per les cuines de la mà d'Eva González. A la web del concurs també hi haurà multitud de continguts extra, com vídeos amb el dia a dia dels concursants gravats a la casa on conviuen. 

Per primera vegada, els insectes apareixeran en un dels menús del concurs per donar "un toc cítric" a algun dels plats, avança Jordi Cruz, que afirma que Roberto Flore "donarà una lliçó de com usar-los". I els vins estaran més presents que mai gràcies a la presència en un dels 13 programes de la temporada de Josep Roca

60 ESTRELLES MICHELIN

Notícies relacionades

No seran les úniques visites d'aquesta edició. Pel programa passaran xefs que sumen més de 60 estrelles Michelin, com Eneko Atxa (amb tres), Martín Berasategui (vuit) i Joël Robuchon (28); exconcursants de 'Masterchef celebrity' com Miguel Ángel MuñozCayetana Guillén-CuervoLoles León i Fernando Tejero, i comensals com Pastora Soler, Tamara Falcó, Edu Soto i Victorio&Lucchino.

"'Masterchef' et canvia la vida" serà el lema del programa d'aquest any, i donaran fe d'això en plató alguns exparticipants, com VirginiaCarlos, Fabián i Eva Micaela. "El 85% dels concursants que hem tingut han aconseguit que la cuina es converteixi en el centre de la seva vida", resumeix Macarena Rey.