INFORME

I Messi va golejar a tots els telediaris

L'històric 6-1 del Barça al PSG va fer del crac blaugrana el personatge més citat a tots els informatius espanyols la setmana de la remuntada

zentauroepp37602741 topshot   barcelona s argentinian forward lionel messi celeb170323114949

zentauroepp37602741 topshot barcelona s argentinian forward lionel messi celeb170323114949 / LLUIS GENE

2
Es llegeix en minuts
Manuel de Luna
Manuel de Luna

Periodista

ver +

L'espectacular 6-1 que li va endossar el Barça al PSG el 8 de març, no noméso ha fet història a la Champions LeagueChampions League, sinó que també ha marcat una insòlita fita en els annals dels informatius espanyols: Messi i el Barça van ser aquesta setmana de la remuntada el personatge i la identitat, respectivament, més citats a tots els informatius d'àmbit estatal. I en aquesta relació no s'hi inclouen els 'Telenotícies' de TV-3 que, per raons òbvies, encara hauria decantat més la balança cap als colors blaugranes.

Aquesta poca habitual dada destaca en un estudi de Barlovento Comunicación, que recull el nombre de mencions totals referides a protagonistes, organismes o entitats en els informatius de migdia i nit de les cinc principals cadenes d'àmbit estatal, la primera setmana completa del mes de març. Un autèntic 'big data', 'big data' ja que l'informe ha hagut d'analitzar gairebé 6.000 mencions a 1.015 protagonistes, i 5.000 mencions a 584 organitzacions i entitats.

I en aquest minuciós treball de Barlovento Comunicación, sobre dades de l'empresa d'audiometria Kantar Media, destaca com la gran estrella de tots els principals telediaris de la setmana del 6 al 12 de març el blaugrana Leo Messi, amb un total de 152 mencions als informatius de TVE-1, Antena 3, Tele 5, Cuatro i La Sexta. Darrere el crac argentí apareixen el president del Govern, Mariano Rajoy (amb 149 referències) i un altre jugador del Barça: Neymar da Silva Neymar da Silva(142 mencions).

Una dada a tenir en compte. Cuatro, que amb 243 minuts és la tele que ofereix més informació esportiva, li va dedicar a Messi 54 mencions (la setmana històrica del Barça), exactament les mateixes que a... Cristiano Ronaldo.  

EL BARÇA, EL PRIMER ORGANISME

En l'apartat d'entitats i organismes, també els informatius espanyols s'han tenyit de blaugrana: el FC Barcelona és l'entitat de què més van parlar els noticiaris espanyols, amb 362 mencions.  Sens dubte, molt i molt valuosos impactes publicitaris per als interessos culers.

Això sí, darrere el Barça se situa un altre 'clàssic' de la informació nacional: el Reial Madrid (345 referències). I darrere del futbol, els informatius es van decantar per la política: primer, pel Partit Popular (260 referències) i el PSOE (211).

Notícies relacionades

L'estudi també recull les referències d'aquests informatius a zones concretes. Així, comptabilitza un total de 8.000 referències a 699 llocs. I la zona més esmentada és Espanya (548 mencions), seguida de Madrid (433 referències), molt al davant de la tercera, Barcelona (254). Fora d'Espanya, és Europa la que acapara més mencions (146 mencions), mentre que els EUA es van quedar en 129.

Per cadenes, la que més referències va donar aquesta setmana a Espanya (163) i Madrid (108) va ser TVE-1, mentre que Cuatro (73) va encapçalar les mencions de Barcelona.