ESCÀNDOL A LA ITALIANA

La RAI fulmina un programa per masclista

'Parliamone sabato' va aconsellar a la seva audiència casar-se amb una dona de l'Est abans que amb una italiana perquè "perdonen la infidelitat" i són més submises

 

 

1
Es llegeix en minuts

La direcció de la televisió estatal italiana, la RAI, ha fulminat un dels seus espais dels dissabtes, 'Parliamone sabato', per la polèmica que havia generat a l'explicar les raons per les quals era aconsellable per a un home tenir com a parella "una dona de l'Est (d'Europa)", ja que tenen una sèrie de característiques que la fan millor que una dona italiana.

Entre aquestes 'raons' es destacaven: "Sempre són sexis, res de xandall ni pijames, perdonen la infidelitat, estan disposades a deixar-se manar pels seus homes, són mestresses de casa perfectes, després d'haver parit recuperen un físic marmori" i "no ploriquegen".

Davant l'escàndol que ha provocat aquesta emissió, la RAI ha decidit tancar 'Parliamone sabato'. "Els errors es cometen i les disculpes són obligatòries, però no n'hi ha prou", va declarar en un comunicat el director general de l'ens, Antonio Campo dall'Orto, a l'anunciar la fi de l'emissió aquest dilluns, 20 de març.

Segons l'opinió del directiu, el contingut d'aquell programa "contradiu de manera indiscutible tant la missió de servei públic com la línia editorial" assumida a la cadena.

UN XOU DEDICAT A LES FAMÍLIES

Dissabte passat, a la secció 'Parliamone sabato', del programa 'La vitta in diretta', un espai dedicat a les famílies, la seva presentadora, Paola Perego, va oferir una llista de "motius per triar una nòvia de l'Est (d'Europa)". Tots aquests motius apareixien sobre el subtítol "Des de l'Est: ¿'robamarits' o esposes perfectes?", que la presentadora va llegir i va afirmar que estaven agafats d'internet, concretament del lloc web 'Oltreuomo', segons van informar mitjans locals.

Notícies relacionades

A continuació, Perego va iniciar un debat amb els seus contertulis, entre els quals hi havia l'actor Fabio Testi,Test l'ex Miss Itàlia Manila Nazzaro, la presentadora Marta Flavi i Roberto Alessi, director de la revista 'Novella 2000', a més d'un matrimoni format per un home italià i una dona siberiana.

Aquest contingut ha suscitat gran polèmica a Itàlia, tant a les xarxes socials com en l'àmbit polític. Així, la presidenta de la Cambra dels Diputats, Laura Boldrini, Laura Boldrini va qualificar d'"inacceptable que en un programa televisiu les dones siguin representades com animals domèstics dels quals apreciar la seva docilitat, condescendència i submissió".

Temes:

Dones Masclisme