Telerealitat culinària

Dabiz Muñoz s'emporta 'El xef' de viatge a Londres

Cuatro estrena diumenge la nova temporada del programa, en la que el cuiner mostra com ha muntat el seu local de la capital britànica

Vídeo promocional del nou programa de Cuatro ’El chef’, protagonitzat per Dabiz Muñoz.  / periodico

2
Es llegeix en minuts
JUAN FERNANDEZ / MADRID

Al cuiner Dabiz (o David) Muñoz (Madrid, 1980) li va deixar bon sabor de boca 'El xef', un 'docushow' emès per Cuatro l’any passat, en què ensenyava sense adobs ni artificis com és el dia a dia en la vida d’un tres estrelles Michelin hiperactiu i heterodox com ell. Tant, que ha decidit repetir l’experiència.

La cadena de Mediaset estrena aquesta nit la segona temporada d’aquest documental barrejat amb telerealitat, en què el cuiner mostra les interioritats de la posada en marxa de StreetXo, el seu nou restaurant, inaugurat recentment a Londres. Serà a les 21.30 hores, l’horari estel·lar de Cuatro, que ocupava el 'Chester' de Risto Mejide i que tindrà el 'Salvado's de Jordi Évole, a La Sexta, com a dur competidor. 

    

 

Els cinc episodis que formen la nova tanda resumeixen set mesos de feina i 160 hores de gravació en què un reduït equip de rodatge, compost pel director del programa, David Miralles, amb la càmera a sobre, i un tècnic de so, van ser les ombres de Muñoz i el van acompanyar en els continus viatges que va fer entre Madrid i Londres des de l’estiu passat per aixecar acta de com es crea del no res un local cridat a ser el restaurant de moda de Mayfair, el barri més 'in' de la capital britànica.

 Si l’'alma mater' de DiverXo es mostrava amfetamínic i obsessiu amb la innovació culinària en la primera temporada d’El xef, en la nova entrega es revela encara més intens i desbordant, ja que al repte de sorprendre els seus clients amb la seva creativitat als fogons s’afegeix ara el desafiament de muntar un local des del minut zero.

 En el primer capítol el veurem barallar-se amb paletes i arquitectes, perquè les obres s’endarrereixen; discutir de diners amb financers encorbatats en sales de reunions, i caure rendit al llit de l’hotel després de maratonianes hores de feina. «Fa un any que treballo 15 hores diàries set dies a la setmana, estic esgotat», sospira, mirant a càmera.

I, per descomptat, en la nova temporada també hi ha molta cuina. Encara que el local londinenc comparteix nom amb el segon restaurant que Muñoz va obrir a Madrid, StreetXo, no hereta la seva carta, així que un dels seus maldecaps serà dissenyar el menú que ell i la seva tropa de cuiners oferiran a la seva nova clientela britànica. Entre discussions sobre on ubicar la campana de la cuina i enrabiades perquè s’endarrereix l’instrumental que ha ordenat enviar des d’Espanya, el xef explicarà aquesta nit com preparar un dels plats estrella del seu nou establiment: un pa amb tomàquet de salmó amb sabor a pernil ibèric.

SENSE CRISTINA PEDROCHE, PER CONTRACTE

Notícies relacionades

En els pròxims capítols, el cuiner viatjarà pel món buscant sabors i inspiradores experiències culinàries i fins i tot el veurem preparant-se per córrer la marató de Chicago. La seva vida personal també queda retratada al programa, encara que només en part: sovint apareix enviant-se missatges de mòbil amb la seva dona, Cristina Pedroche, i en l’episodi d’aquesta nit li prepara un panet amb pernil dolç i formatge a la planxa a la cuina de casa, però la presentadora, que col·labora amb Antena 3, no desfila davant de la càmera en cap moment. «Coses dels contractes», addueix el cuiner.

Muñoz explica el motiu pel qual ha repetit: «He tornat a fer 'El xef' perquè m’han tractat amb molt de respecte i diàriament m’oblidava que hi havia una càmera seguint-me. Per mi això no és fer tele, sinó una forma de mostrar al món el meu treball», aclareix.