especials

Les televisions celebren el Dia Internacional de la Dona

TVC relega a El 33 l'estrena del documental 'Free: Hadijatou contra l'estat'

Hadijatou Mani, protagonista del documental de Gomà i Cornet.

Hadijatou Mani, protagonista del documental de Gomà i Cornet. / ROSA CORNET

1
Es llegeix en minuts

Avui se celebra el Dia Internacional de la Dona i les cadenes televisives ho celebren amb pel·lícules i documentals en què elles són les grans protagonistes. Televisió de Catalunya (TVC) i TVE releguen els especials a El 33 i La 2, respectivament (a excepció d’un debat a TVE-1 en horari intempestiu, a la 1.30 de la matinada, i Amigas y conocidas, a les 12.30); mentre que Atresmedia ofereix una edició del concurs La ruleta de la suerte (Antena 3, 12.45) en què les tres participants són dones i Mediaset, un trivial feminista en el seu nou programa de sobretaula de Cuatro Dani & Flo (15.45).

TVE ha sigut la primera a iniciar els especials amb un cicle d’Historia de nuestro cine (La 2, 21.55 hores) compost per pel·lícules centrades en diverses dones.

Divendres, el programa cinematogràfic de TVE també inclourà un col·loqui sobre el reflex de la dona en el cine espanyol en què participaran la directora Marina Seresesky; l’actriu Ingrid García Jonsson; la filòloga i historiadora de cine Carmen Peña Ardid, i la periodista Virginia García.

El mateix divendres, sobre mitjanit, el programa Documaster ofereix dos episodis de la sèrie documental Mujeres que hicieron historia, centrats en Isabel I i Caterina la Gran.

El debate de La 1 (TVE-1, 1.30) aborda també el Dia Internacional de la Dona. L’espai dirigit i presentat per Julio Somoano analitza aquesta setmana els reptes de les dones al segle XXI, a més d’altres assumptes de l’actualitat com la crisi entre PP i C’s a Múrcia, els sondejos al PSOE i la relació entre Podem i la premsa. Per fer-ho, comptarà amb quatre dirigents (dones) de les principals formacions polítiques i dues periodistes, Anabel Díez i Emilia Landaluce.

Notícies relacionades

A més, Amigas y conocidas (TVE-1, 12.30) ha preparat un especial en què les habituals Rosa Villacastín, Beatriz Cortázar i Isabel San Sebastián, entre altres, aborden temes com la bretxa salarial, la conciliació familiar o el lideratge.

El 33 aposta aquesta nit per una estrena a 60 minuts (22.17 hores), el documental Free: Hadijatou contra l’estat. Aquest film documental segueix la història de la primera dona que va denunciar un estat, en aquest cas el Níger, per tolerar la seva condició d’esclava.