NOU FORMAT

Risto Mejide reviu la passió de conversar en el seu 'Chester in love'

El comunicador mantindrà en l'espai d'entrevistes de Cuatro xerrades sobre temes universals amb convidats famosos, dinamitzades amb la intervenció de fugaços ponents i el públic del plató

mejide

mejide

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Risto Mejide torna a Cuatro amb un espai d’entrevistes que només conserva tres ingredients bàsics d’aquell 'Viajando con Chester' que va emetre la cadena de Mediaset durant quatre temporades: el seu inicial entrevistador (en l’última ho va ser Pepa Bueno), que ha imprès a l’espai la seva potent personalitat; el clàssic sofà on s’acomoden els convidats, i l’art de la conversa pausada. La resta ha canviat tant que ha donat lloc a un programa nou, 'Chester in lov'e, que Cuatro estrena diumengea les 21.30 hores.

El primer dels canvis té a veure amb les temàtiques tractades. En les entrevistes s’ha deixat de centrar l’atenció en les biografies dels famosos convidats, perquè l’important ara és conèixer què en pensen de temes universals com l’amor, l’educació, la religió, els diners…. «No parlarem de la vida dels convidats, sinó que parlarem amb els convidats sobre la vida, com la veuen, com l’entenen», detalla Mejide, que assegura estar «feliç» amb la seva tornada a Mediaset després del seu pas per Atresmedia amb l’espai d’entrevistes 'El rincón de pensar' (o 'El rincón', com va passar a denominar-se en la seva segona temporada), que va emetre Antena 3 el 2015 .

Una altra de les novetats consisteix en el fet que la conversa ja no és a dos, sinó que hi intervenen diferents personatges. És el cas dels ponents, persones que tenen molt a dir sobre el tema tractat, que amb el seu pas fugaç pel plató poden complementar l’opinió del convidat o dinamitzar-la. Una figura inspirada en les xerrades TED (Tecnologia, Entreteniment, Disseny), que tant triomfen a la xarxa i de les quals Mejide assegura que és fan. «Els ponents són gent que n’entenen de l’assumpte perquè l’han viscut o perquè han investigat, i que enriqueixen la conversa», apunta el comunicador.

 Un ingredient més que compleix aquesta funció, la d’enriquir, és la presència d’un públic que té veu, que podrà reaccionar, preguntar i opinar. «Les bones històries són allà fora. M’agrada que Chester sigui permeable a la gent que no és famosa, però que té alguna cosa per explicar. Es produeixen moments molt potents», avança el publicista que va saltar a la popularitat amb la seva intervenció com a implacable jurat de l’'Operación Triunfo' en la seva etapa de Tele 5.

PLATÓ AMB PANTALLES

L’última, i no per això menys important diferència evident entre aquell 'Viajando.'.. i aquest '…in Love', és que en aquell espai original el sofà es desplaçava a diferents localitzacions i adoptava una estètica que s’adaptava al convidat, mentre que el nou Chester s’ha establert en un modern plató flanquejat per dues enormes pantalles. «En elles es mostren vídeos i fotos que donen informació i permeten entrar en la conversa d’una altra manera, ja que poden provocar reacció, emoció…», explica entusiasmat l’entrevistador.

MEDIASET

L'actor de cine per a adults Nacho Vidal parla d'amor en el programa 'Chester in love' (Cuatro).

Notícies relacionades

El primer programa versarà sobre l’amor. Cosa que no podia ser d’una altra manera venint del 'Risto in love' al qual últimament ens té acostumats. Hi intervindran la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes; l’actor de cine per a adults Nacho Vidal, i el cantant Miguel Poveda, que faran confidències a Mejide sobre aquest tema tan personal. Els ponents seran en aquest cas l’escriptora Lucía Etxebarria (col·laboradora d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA) i el científic de la Universitat de Granada Francisco Tornay, corresponsable d’un sistema de mesurament per calibrar la temperatura de l’amor en el cos humà.

En successius programes apareixeran personatges com la mediàtica Belén Esteban, que parlarà sobre la pressió de la fama, i l’exministra i expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que opinarà sobre l’espinós tema de l’educació.