EL 'TOP' DELS 'HACKERS'

'Juego de tronos', ídol dels 'pirates'

La sèrie de la HBO lidera per cinquè any consecutiu la llista de les produccions més descarregades del 2016

'The walking dead' i 'Westworld', la gran estrena de l'any, completen el podi elaborat per TorrentFreak

2
Es llegeix en minuts
Manuel de Luna
Manuel de Luna

Periodista

ver +

Per cinquè any consecutiu, Juego de tronos ha tornat a ser el 2016 la sèrie de televisió més piratejada al món, un trist honor per als productors d’aquesta ja mítica sèrie (en antena des de l’abril del 2011), però que també demostra l’espectacular èxit mediàtic de la popular obra basada en les novel·les de George RR Martin.

Segons un informe realitzat que acaba de publicar a la seva web TorrentFreak, la coneguda sèrie de la cadena nord-americana HBO ocupa el primer lloc com el programa de televisió més descarregat a través de BitTorrent, el més popular i utilitzat protocol d’intercanvi d’arxius punt a punt (peer-to-peer) a internet.

La no menys coneguda sèrie de la cadena AMC The Walking Dead es manté com la segona producció televisiva més descarregada, seguida per una de les grans estrenes de l’any, la superproducció de la HBO Westworld.

Precisament, la presència d’a-questa sèrie de ciència-ficció com la tercera més descarregada de l’any és tot un rècord, segons TorrentFreak, ja que no és habitual que una sèrie que s’acaba d’estrenar ocupi un lloc tan rellevant entre les preferències dels serièfils on line, però  és «una producció que ràpidament ha obtingut una gran popularitat en els cercles pirates», apunta aquest blog d’internet, dedicat a informar sobre el protocol BitTorrent.

La informació publicada per TorrentFreak també remarca que en aquest any que s’acaba no hi ha hagut grans puntes de descàrregues massives, i que el trànsit d’arxius s’ha mantingut en unes xifres similars a les recollides el 2015. «El nombre més gran de persones que han compartit activament un episodi a través de diversos torrents va ser de 350.000 en el seu el moment més àlgid», explica el blog, en què es precisa que el trànsit s’acostuma a disparar en el moment en què el final de la temporada d’una sèrie entra en la xarxa.

Encara que aquestes dades demostren que les descàrregues s’han estancat el 2016, TorrentFreak considera que això no significa necessàriament que no hagi crescut la pirateria. «En els últims mesos, moltes persones han canviat l’intercanvi via torrent sites que ofereixen el producte en streaming (visionat en línia sense necessitat de descàrrega), cosa que probablement ha tingut un impacte en els números», apunta el blog.

Efectivament, l’auge d’opcions com el de la plataforma Netflix, el servei de la qual és en streaming, fa que canviïn les opcions de visionat. També explicaria per què no apareix entre les 10 més descarregades de l’any Stranger Things, la sèrie revelació del 2016, i propietat de Netflix, empresa que actualment ronda els 80 milions d’abonats a tot el món.

Notícies relacionades

ALTA QUALITAT // Un altre dels punts que destaca TorrentFreak és la tendència a l’alça en els descarregadors dels vídeos d’alta qualitat. «En els últims anys, molts pirates s’han mogut de còpies de la definició d’imatge estàndard (480p) a vídeos en alta definició (de 720p i 1080p). Això és degut en gran part a l’augment i consolidació de la fibra òptica i, per tant, de la banda ampla».

Fins ara, els informes anuals de les sèries més piratejades que oferia TorrentFreak incloïen el nombre de descàrregues de cada una d’elles, però partir d’aquest any només donen la relació de les 10 primeres produccions de TV més descarregades. 

Les sèries més 'piratejades' del 2016
2016 (2015) TÍTOL
1 (1) 'Juego de tronos'
2 (2) 'The walking dead' 
3 (...) 'Westworld'
4 (5) 'The Flash'
5 (4) 'Arrow'
6 (3) 'The Bing Bang Theory'
7 (7) 'Vikings'
8 (. 'Lucifer'
9 10 'Suits'
10 (...) 'The Grand Tour'