Miguel Ángel Muñoz, guanyador de 'Masterchef Celebrity'

L'actor s'imposa a Loles León, Fernando Tejero i Cayetana Guillén Cuevo en una final plena de moments de tensió, vertigen i emotivitat

EFE / TVE

Miguel Ángel Muñoz, guanyador de 'Masterchef Celebrity'
masterchef

/

3
Es llegeix en minuts
JUAN FERNÁNDEZ / MADRID

La final de qualsevol competició com cal s'ha de distingir per portar l'emoció i els nervis fins a un punt de cocció que no s'hagi aconseguit en les proves anteriors. És el combat definitiu, la gran baralla. La contesa s'acaba i la final ha de ser brutal. La de 'Masterchef Celebrity', emesa dimarts a la nit a La 1, va tenir moments d'excitació i ansietat capaços de treure el son al més adormit, i això que el programa va acabar a les dues de la matinada. Hi havia expectació per conèixer el nom del guanyador, però a la meitat de l'emissió la inquietud es concentrava a saber si en algun moment li agafava un atac a algun dels concursants.

El vertigen el posava, d'entrada, la dificultat de les proves culinàries. Poca broma: s'havien de cuinar en temps rècord sofisticades receptes dels xef Ramon Freixa i Joaquín Felipe. Però, a més, els quatre finalistes -Loles León, Fernando Tejero, Cayetana Guillén Cuervo i el triomfador de la nit, Miguel Ángel Muñoz- afrontaven els reptes com si s'hi juguessin la vida. Carreres entre els fogons, atropellaments amb les viandes, guisats traspaperats, talls als dits… En alguns moments, la preparació dels plats semblava el desembarcament de Normandia en el pròleg de ‘Salvar al soldado Ryan’.

A inflamar la sensació de desassossec hi ajudava la música de fons, èpica com en una pel·lícula de gladiadors, i la veu en 'off' que narrava les anades i vingudes dels concursants per la cuina com si expliqués la caiguda de Constantinoble. Glòria Serra, relatant la captura d'una banda d'atracadors bielorussos, hi hauria posat menys dramatisme. Encara que més que per tensió, la narradora acabava esgotant per la seva pesada insistència a explicar fins al fet més insignificant. "Ara Loles bat un ou; ara a Cayetana li cau una gamba; aquí Tejero amb la seva sopa…". Podies seguir el programa amb la pantalla apagada, valent-te únicament de l'àudio, i no et perdies cap detall.

FICATS EN ELS SEUS PAPERS

Donar realisme a un concurs enllaunat no és una tasca senzilla. Si et passes amb el comdiment de l'edició pot quedar forçat; si et quedes curt, t'arrisques a resultar pla. 'Masterchef Celebrity' ha recorregut amb generositat a arrebossats televisius diversos en les seves sis emissions, i dimarts, que era la final, tocava redoblar l'aposta. Innecessàriament, ja que els quatre finalistes, tots actors, van estar ficats en els seus papers fins a l'últim minut.

Sobretot Fernando Tejero, que s'agrada en el perfil de concursant gelós rancorós, i Loles León, que ha viscut el seu pas pel programa com si estigués en una excursió amb amigues. Tot eren sorpreses divertides per a ella, qualsevol excusa era bona per colar un remat hilarant. “T'ha quedat massa salada”, li deia Jordi Cruz al tastar la seva salsa. "És que jo sóc molt 'sabrosona", responia amb reflexos l'actriu catalana. Fins i tot Ramon Freixa va caure rendit al seu to i bon humor: “El teu plat no ho sé, però jo m'ho he passat molt bé veient-te”, li va deixar anar el dues estrelles Michelin.

NERVIS I EMOCIÓ

Notícies relacionades

Els nervis de la primera part del programa van donar pas a l'emotivitat en els minuts finals. L'última prova va enfrontar Guillén Cuervo i Muñoz, i per afegir-hi sentiment ho van fer en presència de les seves famílies. Pell de gallina en els concursants i llàgrimes als ulls de Miguel Ángel al trobar-se al plató amb la seva vella mainadera, que va acabar erigint-se en una de les figures més comentades en les xarxes socials mentre l'actor aconseguia el triomf.

El resultat el cantaven les apostes des d'abans que comencés la final, però la mestria demostrada per Cayetana en els seus últims plats, propis de la més alta cuina, va fer titubejar la balança. En el seu debut, 'Masterchef Celebrity' va semblar més una reunió graciosa de famosos que un espai de cuina. El seu comiat, en canvi, va ser una exhibició de l'art dels fogons. I amb més mèrit: executat entre carreres i nervis.