NOU FORMAT

'Los Lunnis' tornen a Clan amb històries i llegendes tradicionals

La cantant Lucrecia torna al programa per ensenyar d'una manera amena als més petits qui són personatges com Cervantes i Sant Jordi

lunnis 2

lunnis 2

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 1.833; background-color: rgba(255, 255, 255, 0.901961);">Los Lunnis, els emblemàtics i acolorits personatges de Clan, tornen al canal infantil amb Lunnis de leyenda, un nou format dirigit als més petits perquè coneguin d’una manera amena les històries i llegendes tradicionals. L’espai recupera, així mateix, la seva presentadora, la cantant Lucrecia, que serà l’encarregada de llegir a Lucho, Lupita, Lulila i Lublú el contingut del seu llibre màgic. El programa s’emetrà setmanalment a partir avui (10.30 hores, a Clan), i diàriament durant les festes nadalenques.

Les històries i llegendes que aniran apareixent en els 11 capítols del nou programa de Los Lunnis, que van dirigits a un públic preescolar, són molt variades: les conquistes d’Anníbal (contingut del programa d’estrena), les aventures de Cervantes com a mariner, la llegenda catalana de Sant Jordi, la tradició moderna de l’Olentzero basc... Totes elles sorgiran del llibre màgic de Lucrecia. Amb l’aventura animada, els nens no només ampliaran la seva cultura, sinó que també aprendran valors fonamentals com la superació, la confiança i l’amistat.

11 JOIES/ A més dels abans citats, hi haurà un episodi per a l’heroi grec Hèrcules; per als personatges del folk­lore canari Gara i Jonay; el descobridor Colom; l’almirall Blas de Lezo; els prínceps Ahmed i Aldegunda; el Quixot, i la valenta guerrera la Dama de Arintero. «Són 11 joies protagonitzades pels Lunnis de les quals les famílies i els nens quedaran absolutament enamorats», va declarar Lucrecia la setmana passada en la presentació del seu musical Una bruixa a Barcelona. «Ensenyaran als nens històries i llegendes, sempre amb un missatge didàctic, d’amor, de tendresa i ple d’alegria de viure», va explicar l’artista cubana, que torna vuit anys després amb els seus acolorits companys de drap. L’equip encarregat de la realització és el mateix que es va encarregar del programa infantil en la primera etapa en què va participar la cantant (del 2003 al 2008), encara que ara s’hi ha incorporat un nou director, Josep Maria Isidoro. «Li donarà un aire fresc al programa», va detallar Lucrecia. Un aire més d’acord amb els nous temps i les noves generacions. «Captarà molta gent, els joves que han crescut amb Los Lunnis i els nens que vénen ara», segons va afirmar la cantant.

Notícies relacionades

MÚSICA I VÍDEOS / Cada episodi finalitzarà amb un divertit gag protagonitzat per dos simpàtics conills que, com els de la faula, es passen el dia discutint. El seguirà un videoclip, amb cançons del músic Pablo Pinilla, en què Lucrecia i els Lunnis posaran lletra a cada conte, amb diferents gèneres i estils musicals. I el punt final del programa vindrà quan els Lunnis invitin els nens a construir el seu propi personatge protagonista mitjançant un retallable que podran fer a casa seva.

A més del caràcter eminentment didàctic del programa i la forma simpàtica i divertida d’oferir les històries i llegendes, destaca en la selecció de les històries i llegendes que s’hagi buscat que totes desprenguin valors i que per l’origen incloguin gran part del territori espanyol. 

RTVE

La cantant Lucrecia, envoltada d'alguns personatges, a 'Lunis de leyenda' (Clan).

Temes:

Nens TVE