PERSONATGE MEDIÀTIC

'Frank de la jungla' torna amb 'Wild Frank al rescat'

La nova sèrie de DMax mostra la tasca del conegut herpetòleg contra el tràfic il·legal d'animals

wf-rescates-foto20

wf-rescates-foto20

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Des que va debutar a la tele el 2010 amb 'Frank de la jungla' (Cuatro), Frank Cuesta ja fa més de sis anys que recorre el món per mostrar com viuen algunes de les espècies més curioses i desconegudes del planeta. Però ara vol mostrar l’altra cara de la moneda, bastant menys agradable: denunciar el tràfic d’animals, un negoci milionari que el conegut herpetòleg denuncia en una nova sèrie, 'Wild Frank, al rescate', que el canal DMax estrena avui (21.30 hores).

Notícies relacionades

Cada any, milers d’animals són capturats per traficants i furtius i traslladats a països on es comercialitzen com a mascotes i es negocia amb parts del seu cos (pell, banyes, aletes, petxines, becs, plomes...). Frank Cuesta fa anys  que es dedica a lluitar contra això i a alertar sobre situacions com la que passava al famós Temple del Tigre, que ell va denunciar durant anys i en què  després es va confirmar que es maltractava els felins i es traficava amb els seus òrgans. «Hi ha moltes coses que no coneixeu de mi, i ara per primera vegada us vull ensenyar què és la meva vida», ha dit Cuesta. I aquest és l’objectiu de la nova producció.

 'Wild Frank, al rescate' mostra el dia a dia de Cuesta i el seu treball en l’associació que ell mateix ha fundat i ha posat en marxa per rescatar, defensar i rehabilitar animals víctimes de maltractaments. Per primer cop, la sèrie posarà el focus en el seu treball al costat dels seus fills al seu centre de Bangkok (Tailàndia), la capital del tràfic d’animals des d’on lluita per protegir-los.