MOSTRA AUDIOVISUAL

El Miniput porta a Barcelona el millor de les televisions públiques

EL CCCB ofereix els programes més destacats de tot el món en una sessió maratoniana d'11 hores

cap-folk-tale-courtroom-4

cap-folk-tale-courtroom-4

2
Es llegeix en minuts

Des del 1977 se celebra anualment la International Public Television Screening Conference (Input), reunió en la qual televisions públiques de tot el món analitzen els programes més innovadors i revolucionaris (i també surrealistes) estrenats aquest any. I des del 1994, Barcelona acull el Miniput, mostra en què es condensa, en una maratoniana jornada, el millor que s’ha vist a l’Input, que se celebra avui al Centre de Cultura Contemporània de Bar­celona (CCCB).

    Documentals musicals de conscienciació social, els perills de la tecnologia mòbil connectada, manipulacions polítiques, formats inclassificables d’Holanda i del Japó, una radio-road-movie seriada i una sessió especial que explorarà les complexes relacions entre la política i la comunicació mediàtica són alguns dels temes que tracten els programes que es presenten en la 22a edició del Miniput que, com ja és habitual, no perd el seu plantejament de maratoniana jornada audiovisual per a professionals, estudiosos i amants de la televisió: 11 hores ininterrompudes d’emissions, des de les 10 del matí fins a les 9 de la nit. 

    Prison Songs (un format poc convencional que se centra en l’empresonament d’indígenes a Austràlia), Super Stream me (dos joves cineastes mostren la seva vida ininterrompudament al llarg de 15 dies en una pàgina web), Rundfunkd (sèrie que combina humor i drama amb dos amics intentant treballar tan poc com sigui possible en el seu últim any a l’institut) i Radio Gaga (dos amics viatgen amb una emissora de ràdio mòbil i automanufacturada per Bèlgica, buscant entrevistats poc convencionals). Aquests són alguns dels programes destacats que diferents professionals del sector presentaran en aquest Miniput. 

    Però els organitzadors de la mostra destaquen especialment els productes més trencadors, que qualifiquen de «delirants», i que han unificat en una triple sessió denominada L’efecte Fukushima: Diggin Down Deep (un puppet talk show japonès que utilitza marionetes per discutir assumptes personals que sovint són massa sensibles per parlar públicament), Cats from Kittenlane (reality holandès protagonitzat per gats que parlen amb una veu en off) i Folk Tale Court Room (programa que porta a judici personatges de contes, com els tres porquets).

Notícies relacionades

    El Miniput també tindrà una sessió especial sobre la política amb Campanya: a quin preu?, dedicada a analitzar la complexa relació que existeix avui dia entre els mitjans tradicionals, els nous mitjans de comunicació i la classe política. Aquesta sessió inclourà un debat en què participaran, entre altres, Toni Soler (Polònia), Gabriel Rufián (ERC), David Fernández (CUP).

SUPORT UNIVERSITARI I AUDIOVISUAL

El Miniput compta amb un important suport a Catalunya. Així, la mostra l’han organitzat conjuntament la Universitat Pompeu Fabra, Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola, Barcelona Televisió, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Ramon Llull, la Universitat de Lleida, el Tecnocampus Mataró i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. A més a més, compta amb el suport de les universitats de Girona, Lleida i la Rovira i Virgili de Tarragona.