RETORN D'UN 'TRIUNFITO'

Javián, d''OT1', opta a participar a Eurovisió 2016

L'exconcursant s'ha inscrit a la preselecció amb la cançó 'No somos héroes', de la qual és autor

zentauroepp36404355 gra400  madrid  24 11 2016   el m sico sevillano francisco j161125105339

zentauroepp36404355 gra400 madrid 24 11 2016 el m sico sevillano francisco j161125105339 / Victor Gonzalez

3
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID

Francisco Javier Antón, més conegut com a Javián després del seu pas per la primera edició d'‘Operación Triunfo’,Javián primera edició d'‘Operación Triunfo’, ha volgut aprofitar el 15è aniversari del concurs per impulsar la seva carrera en solitari amb la cançó ‘No somos héroes’, que ha inscrit a la preselecció d'Eurovisió 2016. "M'agrada molt el festival i crec que la cançó té el contingut adequat, sobretot la tornada", assegura el músic sevillà durant una entrevista amb Efe, en què precisa que ell mateix es va ocupar de registrar-la fa una setmana a través de la web de RTVE.

A l'espera que la cançó -que es publica aquest divendres, 25, en plataformes digitals- passi el filtre dels responsables de la cadena i s'exposi al vot públic, Javián (Dos Hermanas, 1974) explica que versa sobre "la vulnerabilitat". "Tots som molt forts fins que arriben moments a la vida en què et cagues", resumeix el músic, que admet interpretacions aplicades a la seva història a ‘OT’, de la qual ell se sent "molt feliç" i a la qual va arribar com un guitarrista i "cantant per accident".

RTVE

Amb Geno, Chenoa, Manu Tenorio, Naím i Natalia, al'especial 'OT: el reencuentro' (TVE-1).

ÀNIMA 'HEAVY'

Admirador de grups heavy com Slipknot, els "clàssics" (Def Leppard, AC/DC, Iron Maiden) i, "baixant l'esglaó", el country de Keith Urban, explica que si no s'ha dedicat a aquest estil és perquè és "poc vendible" i, sobretot, perquè no té veu per fer-ho. Admet, així mateix, que al concurs i en el seu passat com a estrella de latin-pop es va veure poc de la seva personalitat artística. "No he escoltat un grup com Fórmula Abierta i no crec que ho faci mai", reconeix obertament sobre la seva exbanda, que ha rebut diverses ofertes per a la seva reunificació.

Segons la seva opinió, això no el converteix en un mercenari, com no ho és "un periodista que es veu obligat a treballar de cambrer". "Agafa el pianista de la Pantoja i pregunta-li si escolta la seva música. Et dirà que sí, però segur que escolta Chick Corea".

"No sóc un mercenari.  "No sóc un mercenari. Com no ho és un periodista que ha de treballar de cambrer"

El seu tema 'No somos héroes' sortirà al carrer de la mà d'una companyia petita. "El que he viscut és que si ets l'últim mico d'una discogràfica gran, no faràs res", argumenta. Aquesta mateixa setmana presentarà en viu la seva nova cançó en una discoteca de Barcelona, cosa que considera el principi del seu "llegat". "A partir d'ara, tot el que faci musicalment amb el meu nom serà bonic, net i autèntic. Per això no penso en un disc, perquè no vull temes de farciment, sinó llançar cançons a mesura que vagin sorgint. No faré res de merda a partir d'ara", proclama.

ELS SEUS 'REALITIES'

Fins fa un mes i mig, aquest enginyer tècnic industrial electrònic amb dues gelateries a Dos Hermanas es dividia entre tres projectes musicals (inclosos una revisió de la Década Prodigiosa i una banda de versions de Queen). Ara només pensa a abocar-se a la seva carrera en solitari. "Si no va bé, tornaré a ser prostituta", assegura aquest exparticipant del programa ‘Supervivientes’, que tampoc descarta tornar a participar en un format televisiu si l'hi ofereixen. "A 'Tu cara me suena' m'encantaria", apunta Javián, que no concep que participar en un ‘reality’ et faci tocar pitjor la guitarra.

"No hi va haver cobra  "No hi va haver cobra en l'actuació de David Bisbal i Chenoa"

Notícies relacionades

A més, carrega contra el compositor i intèrpret Alejandro Abad -a qui anomena “Alejandro Ali Babà i els 40 lladres"- per les crítiques llançades en els últims dies contra alguns dels seus companys. "És molt pallasso. Té raó que és un bon productor i compositor i el que va fer amb 'Mi música es tu voz' és una obra d'art, però ara està fent coses molt 'cutres", opina.

I en relació amb el que va passar en l'actuació conjunta de David Bisbal i Chenoa al concertDavid Bisbal i Chenoa de retrobament dels exconcursants d''OT1', ell ho té molt clar: "No hi va haver cobra”. "No hi va haver cobra”.