A LES ONES

30 anys amb Catalunya Música

L'emissora pública, que va iniciar les seves emissions el 10 de maig de 1987, obre aquest dilluns els fastos de la celebració

olerin36200051 teletodo television  30 anys de catalunya m sica161107175556

olerin36200051 teletodo television 30 anys de catalunya m sica161107175556 / JORDI NIEVA

1
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN / EL PERIÓDICO

Un concert de Victòria dels Àngels al Palau de la Música va inaugurar el 10 de maig de 1987 les emissions de Catalunya Música, la tercera emissora del Grup d’Emissores de Catalunya Ràdio que va veure la llum. Tres dècades després, la cadena va iniciar ahir els fastos commemoratius amb la recreació d’aquell recital a càrrec de la soprano Ulrike Haller al recinte modernista de Sant Pau.

    

La celebració s’emprèn amb la voluntat de «posar les bases» d’una nova etapa «per arribar a nous públics i a una audiència més gran», així com d’apostar per les noves tecnologies, en paraules de Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, que ahir va presentar els actes, amb representants de les principals institucions musicals catalanes. Àlex Robles, director de Catalunya Música, va explicar que el 30è aniversari de l’emissora comptarà amb retransmissions de concerts, com el 'Messies participatiu' de l’Obra Social La Caixa (13 de desembre) i el 'Llibre vermell de Montserrat' (30 de gener). A més, s’editaran discos compactes, com un amb els millors moments dels concerts de Sant Esteve de l’Orfeó Català i un altre dels 30 anys del Festival de Peralada.

Notícies relacionades

    

Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació Bancària La Caixa, entitat amb la qual l’emissora ha tancat un acord, va destacar de l’emissora la seva «voluntat pedagògica», la seva programació «de qualitat» i el descobriment de nous talents. 

Oleguer Sarsanedas  ha confessat que es va quedar "de pedra" quan li van proposar el projecte