ENTREVISTA

Manu Carreño: "L'aspiració d''El larguero' és seguir sent líders"

El periodista de la SER confessa que li "va doldre" l'acomiadament del seu company Lama, que va trencar el duo de 'Los Manolos' a Cuatro

 

  / DAVID CASTRO

3
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Manu Carreño fa poc més de dos mesos que està al capdavant d’El larguero (cadena SER, 23.30), programa que conduïa José Ramón de la Morena fins que va fitxar per Onda Cero.

–¿Creu que és un marró haver de substituir una figura de la ràdio com De la Morena? 

–Tant de bo tots els marrons de la vida fossin aquests. No és cap marró, sinó un d’aquests territoris que quedaven en el periodisme esportiu en què podia tornar a fer un cop de cap al compaginar tele i ràdio. És un projecte bonic. 

–Però és impossible no pensar que està substituint De la Morena...

–Sí, però és l’última cosa que penso. Jo m’assec aquí, agafo el meu equip, parlem i fem el millor programa possible. No m’aturo a meditar sobre la persona que hi havia abans i com m’ha deixat el llistó. 

–Per què creu que De la Morena va decidir marxar a Onda Cero?

–No ho sé. Mai li he preguntat per què s’ha anat. No estem obligats a estar tota la vida en una empresa. Hi ha cicles i poden pesar factors personals i professionals.

–¿Quina opinió té d’ell? 

–Jo me n’he anat moltes nits al llit escoltant José María García i De la Morena. Sense treballar amb ell ja aprenies una mica a fer ràdio i entrevistes. Ha sigut un referent del periodisme esportiu. Vaig coincidir amb ell a Carrusel deportivo i em sembla un mestre en el seu terreny.

–¿No el preocupen les primeres dades d’audiència del seu Larguero?

–Sí. No només em preocupen sinó que és una responsabilitat. Saps que estàs en un programa que ha sigut líder i que ho vol seguir sent. 

–¿Què li sembla que alguns donin per fet el final del regnat d’El larguero per a aquest any? 

–Els ho hauria de preguntar a ells. Crec que el que hi ha és un paisatge nou amb tres emissores que tenen tres programes que estaran més igualats que mai. Això mai havia passat. Sempre havia regnat García o De la Morena, a una gran distància dels altres. Ara De la Morena se’n va a una altra emissora, la COPE té el seu programa amb l’equip que se’n va anar de la SER i la SER segueix sent la SER. 

–¿Confia que l’efecte SER ajudarà a mantenir el liderat? 

–No ho sé. No m’obsessionen els EGM. Ser a la SER és com parlar en fórmula 1 d’un bon pilot en un bon cotxe. L’efecte SER és molt important perquè és la ràdio líder en aquest país, però si fas un mal producte no l’escoltarà la gent. 

–¿Es conforma a perdre només 100.000 oients en el pròxim EGM?

–Això l’hi han escrit, no ho diu vostè. Els pot dir que no, que els meus comptes són 101.000 menys logaritme de l’arrel quadrada... (riu)

–Però seria quedar-se amb 900.000 oients i continuar com a líders...

–L’aspiració d’El larguero és seguir sent líder. Tot el que no sigui ser primers no seria un bon resultat per a la SER.

–¿A qui tem més: a Juanma Castaño o a De la Morena? ¿I quina és la gran virtut de cada un?

–No en temo cap. De De la Morena, la seva experiència i la seva habilitat per a les entrevistes. Castaño em sembla un periodista amb molta força i moltes ganes.

–¿Es considera l’apagafocs de la SER després de desembarcar a El carrusel i fitxar per El larguero?

–Beneït sigui si la SER pensa que puc donar-los un cop de mà. Sempre he dit que estaré disposat a col·laborar amb la SER, i això que costa compaginar-ho amb la televisió. Però no em considero un apagafocs.

–S’ha publicat que vostè va deixar venuda la COPE perquè tenia emparaulat fer-se càrrec d’El partido de las 12 amb Juanma Castaño...

–És un tema del qual no he parlat i no en diré res. Els que m’importa que coneguin la meva versió són Manolo Lama, Juanma Castaño i Paco González, que segueixen sent els meus companys i amics. No he fet cap declaració perquè l’important és que ho sàpiguen ells. 

–¿Per què Cuatro va decidir acomiadar Manolo Lama i trencar un duo tan potent com el de Los Manolos?

–Les decisions de Mediaset les prenen els seus caps.

–¿Li va estranyar que l’acomiadessin? 

–Tot el que tingui a veure amb Manolo ho parlo amb ell.

Notícies relacionades

–¿Li va doldre el comiat de Lama?

–Naturalment que sí.