NOU INVENT GASTRONÒMIC

TVE-1 obre el seu 'Masterchef celebrity'

Cayetana Guillén Cuervo, Fernando Tejero, María del Monte, Loles León, El Cordobés i Niña Pastori, entre els 10 personatges que hi participen

undefined36150983 television  tve la1  las cocinas de masterchef celebrity abr161104135248

undefined36150983 television tve la1 las cocinas de masterchef celebrity abr161104135248

3
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Les cuines de Masterchef celebrity obren aquesta nit (22.05 hores) les portes al famoseig en una nova versió que pretén reeditar el gran èxit que ha tingut aquesta fórmula de TVE-1 amb els cuiners anònims. Cayetana Guillén Cuervo, Fernando Tejero, María del Monte, Miguel Ángel Muñoz, Loles León, Manuel Díaz el Cordobés, Virginia Troconis (dona del Cordobés), Fonsi Nieto i Niña Pastori seran els encarregats de testar el producte, que fa olor d’èxit pels antecedents en altres països.

Per batejar l’invent, el primer programa compta amb la presència del famós xef Pepe Solla, que ajudarà els aspirants en el primer repte i els ensenyarà a preparar un plat amb llamàntol. L’estrena també comptarà amb la primera sortida dels concursants, que viatjaran a la localitat madrilenya de Chinchón per cuinar i donar de menjar 100 veïns sota la fèrria supervisió del restaurador Rodrigo de la Calle.

CÀSTING RIGORÓS 

Les nou celebritats que arrencaran la competició (més endavant se’ls ajuntarà Estefanía Luyk per suplir una baixa) hauran de reproduir el pastís de Cerezo, que en la primera edició de Masterchef es va convertir en «el més lleig d’Espanya». 

 MasterChef Celebrity s'estrena el diumenge 6 de novembre en

La productora Shine Iberia ha escollit aquests 10 famosos després d’un rigorós càsting en què s’han tingut en compte les seves habilitats culinàries i la seva capacitat per entretenir i divertir l’espectador. No és que se’ls demanés un gran nivell de saviesa gastronòmica, només la suficient per no desentonar en un concurs tan especialitzat.

Durant sis setmanes, descobriran què se sent quan són escrutats per un jurat tan exigent com el format per Pepe Rodríguez Rey, Samantha Vallejo-Nágera i Jordi Cruz, el mediàtic xef català. Per aconsellar-los en la primera prova del programa, Solla, que té una estrella Michelin, els ensenyarà com agafar un llamàntol de la peixera i com cuinar-lo perquè no quedi sec, ja que hauran d’elaborar un plat en què destaqui aquest producte.

Ja a Chinchón, els famosos coneixeran els secrets de la gastronomia tradicional castellana i cuinaran de forma individual per a un centenar de veïns, que disfrutaran del menjar en format de bufet. En l’última prova de la nit, els aspirants amb davantal negre reproduiran el cèlebre pastís que fa quatre anys va elaborar Cerezo per al jurat, per molt lletges que fossin aquelles postres. L’aspirant que no se’n surti amb la rebosteria haurà de penjar el davantal.

ESPECIALISTA EN CONILL

Notícies relacionades

Del grapat de cares conegudes que ha reunit el programa en sobresurt Loles León ('La que se avecina') per la seva experiència en les arts gastronòmiques. L’actriu catalana és una apassionada de la cuina que es va criar entre fogons i en va aprendre els secrets veient la seva mare cuinar. Va arribar a tenir un canal de cuina a Youtube, 'Cocinando con Loles', en què ensenyava a elaborar plats senzills per a totes les butxaques. Fins i tot va publicar un llibre de receptes en què figura el seu producte estrella, batejat amb el sentit de l’humor que la caracteritza: el conill de la Loles.

A la simpàtica actriu li donarà contínua rèplica el seu company Fernando Tejero ('La que se avecina'), amb qui formarà una curiosa parella que recordarà els Roper, segons la productora. L’actor cordovès es va passar la infància despatxant peix al negoci familiar, però es va plantar i va estudiar art dramàtic. Amb la seva tia va aprendre a elaborar dolços i postres, fet que xoca amb l’estricta dieta que segueix ara, a base de plats a la planxa i al forn que s’endú a la feina. Entre els seus plats estrella hi ha els de peix, però el seu somni és aprendre a fer «el millor pastís de xocolata del món».