TVE tanca el retrobament d''OT' amb un concert

La cadena emet en directe (dilluns, 31, 22.05 h) el recital dels 16 exconcursants des del Palau Sant Jordi

 

  / JOSÉ IRÚN

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La nostàlgica reunió dels 16 concursants de la primera edició d’Operación triunfo (OT), tres lustres després d’aquell programa que va marcar una fita a la tele i va transformar les seves vides, ja és punt de ser història. TVE-1, després de l’emissió ahir a la nit de l’últim capítol d’OT: el reencuentro, es bolcarà avui dilluns (22.00 h) en la retransmissió de l’únic concert commemoratiu d’aquest  aniversari, que se celebra al Palau Sant Jordi de Barcelona.

                 

 Els concursants d'OT, il·lusionats amb el concert

Els triunfitos Rosa López, David Bisbal, Bustamante, Chenoa, Manu Tenorio, Nuria Fergó, Gisela Lladó, Naim Thomas, Alejandro Parreño, Natalia Rodríguez, Alex Casademunt, Javián Antón, Mireia Montávez, Verónica Romero, Geno Machado i Juan Camus (que, finalment, intervindrà amb els seus companys en l’espectacle, després d’arribar a un acord amb Universal Music, la discogràfica organitzadora), interpretaran les cançons més emblemàtiques del concurs.

L'ESPERAT 'ESCONDIDOS'

Entre les composicions que tornaran a ressonar en aquest escenari on ja les van interpretar aquell 2002, destaquen Europe’s living a celebration, la cançó amb què Rosa va representar Espanya al Festival d’Eurovisió d’aquell any, i que va comptar amb un curiós cor format per Bisbal, Bustamante i ChenoaSueña, la preciosa composició que la granadina va cantar a duo amb Chenoa en algunes de les gales d’OTVivo por ella,Vivo por ella una altra romàntica melodia que tornarà a prendre forma en les dolces veus de Gisela i Bustamante, i el sempre provocatiu Lady Marmalade, que cantaran les vuit noies.

No hi faltarà, és clar, el ja mític Escondidos, de Chenoa i Bisbal, que compta amb el morbo afegit de recordar el sonat idil·li juvenil que van viure els cantants durant la seva estada a l’Acadèmia, i que els reunirà per primera vegada en un escenari després de la seva també sonada ruptura sentimental.

ENTRADES ESGOTADES

En els mesos previs, els 16 triunfitos s’han mostrat molt il·lusionats amb la seva participació en el concert (les entrades, per cert, fa temps que estan esgotades), i així ho declaraven en el tercer i últim capítol d’OT: el reencuentro. «Em fa molta il·lusió i també que estarem junts assajant, cantant, un munt d’hores», assegurava un tendre Manu Tenorio. «Jo no sé si podrem cantar, perquè la gola se’t tanca així. Ploraré d’emoció», confessava Chenoa. 

EL TRANQUIL BUSTAMANTE

Notícies relacionades

No obstant, Bustamante, famós en aquella primera edició (juntament amb Rosa, és clar), per la seva desbordant emotivitat, mostrava una altra actitud ben diferent en el documental: «Jo no em posaré nerviós. Riuré, jugaré». I afegia: «Serà tan potent, que serà molt divertit. Serà màgic, serà heavy». No obstant, el santanderí hauria pogut causar baixa en el recital d’avui dilluns a causa del principi de pneumònia que se li va diagnosticar tres dies abans, encara que de seguida va tranquil·litzar els seus fans a les xarxes assegurant-los que no hi faltaria.

Per fer menys dura l’espera, RTVE ofereix una videotrobada #ConciertOT, presentada per Paloma G. Quirós a Madrid i Irene Mahía a Barcelona. Els teleespectadors, amb l’etiqueta #ConciertOT podran enviar preguntes als cantants des del backstage de l’escenari del Palau Sant Jordi, i als convidats a Madrid: Alejandro Abad (jurat de la primera edició d’OT i productor de la cançó ensenya Mi música es tu voz), Ainhoa Arbizu (presentadora del Canal 24 hores d’Operación Triunfo) i Hugo Salazar (concursant de la segona edició d’OT). 

El 'tsunami OT'

Quinze anys després, 'OT', el concurso que llavors va batre tots els rècords, segueix arrasant. L'emissió en directe del recital avui dilluns, 31 (22.05 h)  ha originat un verdader tsunami a la graella de la resta de les  televisions. A Antena 3, no s'emetrà la sèrie 'Mar de plástico' i en el seu lloc s'ofereix una pel·lícula, i a Tele 5, el capítol d'estrena de 'La que se avecina' passarà a dimarts, 1 (aquest forat s'omplirà amb reposicions). A més, aquest efecte dòmino és més que probablement la causa de l'ajornament (sense data) de l'estrena d''El club de la comedia', de La Sexta, prevista per dimarts, per evitar competir amb l'episodi de 'La que se avecina' desplaçat.