DISTINCIONS VETERANES

'El foraster' i 'El Ministerio del Tiempo', per segon any, premis Ondas 2016

'La voz' de Tele 5, 'Tabú', de #0, i els actors Pedro Casablanc i Cecilia Freire també han sigut guardonats amb les prestigioses estatuetes

olerin34674670 television  teletodo   el foraster  visita formentera160712133338

olerin34674670 television teletodo el foraster visita formentera160712133338

1
Es llegeix en minuts
I. ÁLVAREZ / M. DE LUNA

L’exitós programa de TV-3 El foraster, que presenta l’actor Quim Masferrer, ha sigut un dels guardonats en la 63a edició dels premis Ondas, que atorga Ràdio Barcelona, i que es van donar a conèixer ahir. El foraster, un dels espais més seguits a Catalunya des de la seva estrena (2013), ha sigut reconegut com el millor programa emès per cadenes d’àmbit autonòmic. 

En l’apartat de sèries d’àmbit estatal, el guardó se l’ha emportat una altra de les produccions més prestigioses (i premiades) dels últims anys, El Ministerio del Tiempo, de TVE, que ha protagonitzat un fet insòlit: ha sigut reconegut com a millor ficció espanyola per segon any consecutiu. El millor programa ha sigut aquest any La voz, popular talent show de Tele 5, de Mediaset.

El premi al millor espai d’actualitat se l’ha endut aquesta vegada l’excel·lent programa de reportatges Tabú, que dirigeix i presenta Jon Sistiaga al canal #0, cadena de referència de la plataforma de pagament Movistar+. El periodista d’A-3 Vicente Vallés (Millor presentador), la meteoròloga de TVE Mònica López (Millor presentadora), Pedro Casablanc (Millor intèrpret de ficció masculí nacional pel seu treball a Mar de plástico) i Cecilia Freire (Millor intèrpret de ficció femení nacional, per Velvet) completen l’elenc de professionals premiats pel seu treball a la televisió.

DECLARACIONS / Vallés va dir, després de conèixer el premi: «L’objectivitat és més discutible, però l’honestedat ho és menys; aquest és el gran esforç». Casablanc va advertir: «A això no s’hi arriba sense haver estat molt temps fent teatre», i Freire va animar els actors «que no tirin la tovallola».

Notícies relacionades

En l’apartat de la ràdio, cal destacar el premi a la trajectòria amb què ha sigut distingit Juan Carlos Ortega. Així mateix, aquest any ha rebut premi la ràdio musical, representada per Radio Clásica i Los 40 Principales, personificats en Martín Llade i Tony Aguilar.

Les distincions s’entregaran en el transcurs d’una gala que se celebrarà al Gran Teatre del Liceu el pròxim 9 de novembre.